Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2020, 14:41
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
ogryzek
Jak ja cie lubie gosciu

Wiec tak.

Hyballa sam mowil z wywiadach, ze w ofensywie zawodnicy maja wolna reke do zagran trudnych i ryzykownych. Pozwala im na to i daje decydowac. To jest wlasnie to nie przeszkadzanie o ktorym napisalem wyzej. Ale w tym samym wywiadzie powiedzial, ze sytuacja zmienia sie kiedy pilke stracimy. Tutaj wszystkich obowiazuja pewne zasady i nalozone obowiazki.
Wiec prosto zebys rozumial: atak - radosna tworcznosc i wolna reka; obrona - rezim i dysycplina.

Dlatego zszedl Mak. Bo myslal ze moze sobie bimbac a to nie u tego trenera. Trener wyslal jasny i czytelny sygnal szatni: kto nie stosuje sie do zleconych zadan grac nie bedzie. I brawo. Tak sie wyznacza granice i jasne standardy.
Podsumowując - zawodnicy mają wolną rękę w ataku a dyscyplina jest tylko w obronie. W tym, że mają w jakimś aspekcie podczas ataku wolną rękę. Np. dryblingów (o czym pisałem) się zgadzamy. Różnica jest tylko w kwestii czy aby NA PEWNO nie będzie tam żadnych schematów w ataku. Skoro będziemy szli na żywioł w ataku, bez schematów - prowadzeni tylko intuicją piłkarzy. Jednym słowem - niech moc będzie z nami (twoja wersja)

Ja jednak tak do końca nie dowierzam w to (w przeciwieństwie do ciebie) i myślę że jednak będą też schematy w ataku okraszone tylko improwizacją (mniejszą, większą). Ale zobaczymy jak to będzie. Bo wywiad wywiadem a rzeczywistość może być inna

Ważne żebyśmy wygrywali
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując