Wyświetl pojedynczy post
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2020, 10:12
Jeżeli mamy tego Balickiego i Zdybowicza, a Hyballa na szkoleniu i wprowadzaniu młodzieży zna się jak mało kto (długie lata pracy jako trener U-19 w akademiach w Dortmundzie, Leverkusen, Wolfsburgu) to może warto im skrócić te wypożyczenia i niech popracują styczeń przy Hyballi i ocenią co dalej. Miałby 3 młodych napastników do rozwijania (Buksa, Zdybowicz, Balicki) plus 2 doświadczonych Forbes, Fatos.
Osobiście, jesli byłaby szansa Fatosa gdzieś puścić to jestem za, wtedy za niego kogoś poszukać.
Docelowo po przygotowaniach optymalnie jakby Hyballa miał 4 napastników: Forbes, Fatos/ktoś nowy, Buksa, Zdybowicz/Balicki. 2 doświadczonych, 2 młodych do rozwijania i ogrywania.
Jeszcze jest Silva, który też może na 9 zagrać.

Pierwszym transferem jaki potrzebujemy w przerwie zimowej to środkowy pomocnik na "6". Mamy tu teraz tylko Bashe (Kuveljic wypadł do marca). Żukow i Plewka to "8", Chuca "8" lub "10".

Myślę, że wypożyczenie zostanie skrócone Serafinowi Szocie. Należy go ściągnąć i dać szansę. Frydrych i Szota to powinna być podstawowa para stoperów. Do tego zostawić Adiego, Hoyo Kowalskiego i w obwodzie Klemenza. To daje 5 stoperów. Janicki out. W czerwcu kontrakt skończy się Adiemu i Klemenzowi i wtedy zastanowić się cy Adiego zostawić czy odpalić obu.
Prawa obrona Szot i Gruszkowski niech grają, który w danym momencie lepszy to w 11. Jako 3 zostawić kogoś z dwójki Bury/Niepsuj (jednego pożegnać już teraz). W czerwcu odpalić obu i poszukać kogoś solidniejszego do Szota i Gruszkowskiego.
Lewa obrona Sadlok i Abramowicz. Ja bym szukał wypożyczenia lub sprzedaży dla Abramowicza i ściągnąłbym tu kogoś kto wskoczy z marszu do pierwszej 11. Maćka zostawiłbym w rezerwie, a w lecie podziękował i poszukał kogoś nowego.
Dodatkowo trzeba się zastanowić czy Mak się nadaje, jak nie to podziękować i ściągnąć kogoś na skrzydło.
Buchalikowi też bym już podziekował, niech poszuka klubu, dogadać się i niech zejdzie z kontraktu. Jako pierwszy jest Lis, w rezerwie Broda
Odpowiedz cytując