Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2020, 09:41
Cytat:
Jak sie okazuje to ja mialem racje, bo umiejetnosci u zawodnikow cudownie wrocily w jeden dzien obecnosci nowego trenera.
I nowy trener wskazal, ze sa problemy kondycyjne. Niespodzianka?
A to nie było tak, że za Stolarczyka czy Skowronka gra też wyglądała dobrze swego czasu
? Tzn punktowaliśmy seriami i to po ładnej grze?

Moim zdaniem mówienie po jednym meczu, że masz rację to jest smieszne. tym bardziej, że mecz niewygrany, z jednej strony zagrany dobrze ale z drugiej nic wielkiego tam nie pokazaliśmy bo nie potrafiliśmy doprowadzić do finalizacji akcji. Był pressing i ambicja ale nic więcej oprócz tego, można powiedzieć. Nie było konkretnych 100% akcji.

Ok, czyli mamy teraz fajna sytuację, trenerów z przeszłości okreslanych jako parodystów, za słabych na Wislę, czy ogólnie ekstraklase i teraz wielkiego Niemca, z dobrym CV i z jajcami.
No i teraz mamy super pole do porównania, ile Wisła zyska z Hyballą. Zobaczymy czy na przestrzeni 1-3 rund Wisła będzie grała lepiej, schematami i przede wszystkim czy będzie punktowała. I dopiero wtedy się okaże czy trener jest coś w stanie zmienić, czy daje roznicę i czy problem leży w trenerze czy pilkarzach/zarządzie a może w PZPNie.

Na lepszego trenera liczyć nie możemy, Guardiola tu nie przyjdzie, także mamy to czego chcieliśmy i mowimy "sprawdzam". Jestem szalenie ciekaw co z tego wyjdzie.
Sam obstawiam, że wiele ten trener nie zmieni i tez szybko poleci, nie będzie widać zmian w dluższym okresie. Uważam tak dlatego, że trener jest tu tylko jedną ze skladowych, ja wiem 20% sukcesu, także sam trener nawet najlepszy nic nie zmieni, i tu pojawi się problem, konflikt i finalnie wyjdzie z tego kupa.
Także czekamy na kolejne mecze, na kolejna runde, a szczególnie na kolejny sezon gdzie chlop będzie mial już za soba poł roku w Wiśle, dwa okienka transferowe i 2 okresy przygotowawcze z piłkarzami. Także kolejny sezon to już powinno być zlapanie formy i schematów, jak nie na początku rundy to w kolejnym etapie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując