Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2020, 22:52
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Chciałoby sie oszukiwać ale już tej wiary nie ma... Dla mnie gościu ma niby ciekawe CV z drugiej strony coś równia pochyła w jego życiu i nie wypłynał na niemieckie drogi z trenerką, tylko gdzies tam zaczął wsiąkać w słabsze ligi, a już praca na wschodzie Europy to raczej spory regres a nie rozwój i chyba to, że wylądował u nas tez o czymś świadczy...
Sukcesów też większych nie ma, raczej tułaczka od klubu do klubu. Także dla mnie czegoś mu brakuje, taki typowy trener, jak typowy kopacz, który kraży od klubu do klubu i nie robi żadnej rożnicy.
Ale może u nas wypali i się sprawdzi. Oby tak było i obym się mylił co do jego oceny.

Dla mnie trener, który przepracował w jednym klubie 1-2 sezony to żaden trener, na jakiej podstawie możemy tu mówić o budowaniu zespołu, jakiejś myśli rozwoju jak chlop nigdzie, nigdy w życie takiej wizji nie wprowadził bo nawet czasu nie miał na budowę klubu ponieważ już go zmieniał na inny...
Ale za przeproszeniem pieprzysz trzy po trzy...

Równia pochyła? Tułaczka? Krąży od klubu do klubu? Nie robi żadnej różnicy? Tydzień temu nie miałeś pojęcia, że taki facet istnieje i silisz się na oceny 24 godziny po podpisaniu umowy? Puknij się kolego w czoło.

Na jakiej podstawie możemy mówić? Ano choćby na takiej że w wieku 44 lat ma 26 lat doświadczenia jako trener. Na różnych poziomach w pięciu krajach, na dwóch kontynentach. Chłop większość życia zajmuje się trenerką, jako najmłodszy Niemiec zdobył certyfikat UEFA Pro. Jego warsztat jest doceniany na poziomie narodowych związków, mimo że nie jest koniunkturalistą. Hyballa jest po prostu fachowcem i trzeba mu to oddać, a nie bredzić.

ps. To rozumiem, że na tej równi jesteśmy poniżej Dunajskiej Stredy?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując