A czemu na szybko, przecież masz dużo czasu?
Cała dyskusja zaczęła się od opublikowania zarobków Dukata I Marzenki, w tym temacie na 221 stronie:
https://wislakrakow.com/forum/showth...=9691&page=221
Pare cytatów. Gdy ja i paru innych forumowiczów zaczęliśmy się burzyć na wysokość zarobków ex-menedżera siłowni, pojawił się obrońca czaro:
czaro, strona 223 napisał(a):
|
Czego tu nie ma. Internetowych wyborów prezesa Wisły, niewybrednych komentarzy, szyderstw, ludowego oburzenia na wysokość zarobków. Przez te idiotyczne teksty przebija krótkowzroczność, brak przyzwoitości, zerowe kompetencje, bezdenna głupota.
|
Tak, tak czaro, ostro broniłeś ich zarobków. Każdy kto uważal, że zarabia za dużo był "bezdennie głupi".
Zostawmy to i wróćmy do mojego pomysłu stażystów :
https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=6691
Ano, kolega czaro napisal, że nie wie czy 30 tys to dużo czy mało, podałem więc pensje prezesów Górnika itp. Oraz pisałem dalej :
Cytat:
Wszyscy wiemy, że Dukat nie miał żadnych kwalifikacji by być vice prezesem. Chodziło o jego kontakt z kibicami i nikt nie miał nic przeciwko. Natomiast byłem przekonany, że z racji tego iż nie musiał rezygnować ze swojej dotychczasowej pracy, robi społecznie, czyli zwrot kosztów, ew. jakaś pensja minimalna. Ba, wielu ludzi prosto po studiach zapłaciło by za możliwość "stażu" w zarządzie tak medialnej i obracającej milionami spółki...
Tymczasem wychodzi na to, że zarabiają więcej niż prezesi utrzymywanego przez miasto Zabrze Górnika...
Jeżeli dodamy do tego wypowiedzi Tobiasza z twittera, to obawiam się, że w rozmowach ze sponsorami używali argumentów o "wiślackości", że sami zarabiają grosze, aby pomóc Wiśle itd... Kiepsko to wygląda.
Choć oczywiście, przydało by się, aby Dukat do skomentował. Wszak może być tak, że to Sarapata bierze 65 tys miesięcznie, a on tylko 5 tys...
(wtedy jednak nasza pani prezes byłaby najlepiej zarabiającą prezes w ekstraklasie)
|
Pogrubiony fragment wyraźnie wyjaśnia w jakim kontekście pisałem o tych "stażystach".
Dziś już wiemy, że miałem rację bo dowolny absolwent polskiej uczelni:
- nie brałby 30 tys tylko 5 tys
- nie wynosił by pieniędzy w reklamowce
Oczywiście ty i wolfy bardzo ostro broniliście Pana Dukata, wyzywając mnie od cebulakow, który zagląda naszemu vice do kieszeni:
Cytat:
|
Niestety, clou raportu ginie w cebulackich żalach a'la Konrad. na zarobki zarządu, przecież "wielu studentów pracowałoby w Zarządzie za darmo dla CV". Nazwać Twoje wynurzenia w tej kwestii poronionymi to mało, ale z drugiej strony trzeba stopniować, zaraz kolejny geniusz podzieli się swoimi rojeniami... Ja .......ę, kiedy myślę że limit debilizmu na tym forum został wyczerpany i nic mnie nie zaskoczy wyskakuje taki ogórek i obniża poprzeczkę.
|
Wolfy w tamtym okresie by w ogień skoczył za zarządem i Dukatem. Do tego stopnia, że czytając z pianą na ustach forum, nie ogarniał czytania ze zrozumieniem. Tak jak i ty gdy zarzuciłeś mi, że:
czaro napisał(a):
|
Pomysł, aby w zarządzie spółki akcyjnej z wielomilionowym budżetem zasiadali praktykanci, którzy będą płacić za tę możliwość albo osoby pracujące społecznie uważam za poroniony.
|
odpisałem wyraźnie :
Konrad. napisał(a):
|
Oczywiście. Sęk w tym, że zatrudniamy praktykanta za gruby hajs. To dopiero poroniony pomysł.
|
Kontekst mojej wypowiedzi był jasny: jak mamy płacić Dukatowi z pustym cv 30 tys, to lepiej cebulakow zatrudnić pierwsza lepsza osobę po studiach której będziemy płacić grosze, bądź jeszcze mam zapłaci. I tak nic nie załatwi, ale zaoszczędzimy 300 tys złotych rocznie na wypłacie.
Nie wiem po co to teraz wyciągnąłeś, nie wstydzę się żadnego postu o stażystach i Dukacie.
To ty byłeś ślepy na fakty, jak to że prezesie klubow ekstraklasy zarabiali średnio 15 tys, a nasz vice 30 tys...
Jak się chcesz napinać to pomyśl następnym razem, czy sam głupszy rzeczy nie pisałeś, bo dostałeś rykoszetem...