Wyświetl pojedynczy post
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.11.2020, 16:51
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Klasyczna zagrywka, brak argumentów to walimy "Konrad ufa złym menedżerom, a nie dobrej Wiśle". Gdzie ja coś o menedżerach pisałem? Hm?

Skąd to w ogóle wymyśliłeś?
Nie brak mi argumentów, Ty nie przyjmujesz ich po prostu do wiadomości Skąd to "wymyśliłem"? Opierasz się na przeciekach/doniesieniach medialnych, które - jak myślisz - skąd się wzięły? Stąd więc mój skrót myślowy, myślałem że dość oczywisty.

Czyl negocjacje wyglądały tak: Buksa obiecaj nam, że podpiszesz z nami kontrakt w styczniu, a my w zamian ci nic nie obiecujemy, ok?
Konrad, proszę Cię... Po pierwsze, bo zdaje się umyka Ci to całkowicie - zawodnik przedłużył kontrakt do czerwca 2021 roku. Nie przedłużył ot tak, tylko otrzymał bardzo wysoką podwyżkę zarobków. Rozumiem, że nie traktujesz tego jako spełnienia obietnicy, ponieważ Wisła to po prostu realizuje? Po drugie, wynegocjowana umowa zawiera klauzule/zapisy, których zażyczył sobie przedstawiciel piłkarza - Wisła na nie przystała, spełniając kolejne życzenia Buksów. Ojciec piłkarza i Olek zawarli więc z klubem dżentelmeńską umowę, ponieważ odpowiadały im wynegocjowane warunki kontraktowe. Umowa została sporządzona i czeka na obiecany przez Buksów podpis.

Czyli jednak coś obiecała? Szybka zmiana zdania.

Ok ma grać więcej, na wiosnę wystąpił w 12 meczach, na boisku spędził 437 minut, średnio 36 minut. Tylko raz zagrał mniej niż 20 minut.

Jesień, 7 spotkań (licząc 90 minut z Kszo) 200 minut na boisku, średnia 29 minut. 5 razy nie dano mu zagrać ani 20 minut.

Coś kiepsko z tym "ma grać więcej".
Jaka zmiana zdania? Pisałem, że nikt Olkowi nie obiecał, że będzie grał bez względu na wszystko. Naturalnie rozmawiano o tym, jaki jest pomysł/plan rozwoju zawodnika, zakładano że będzie grał więcej, nikt natomiast nie gwarantował miejsca w składzie, bo takiego czegoś zagwarantować nie można.

Piszesz o braku argumentów, a kolejny raz w swoich wyliczankach pomijasz, że Buksa przez sporą część tej rundy grać po prostu nie mógł, ze względu na urazy itp. To są właśnie argumenty, dlaczego grał niewiele, a pewnie są jeszcze inne, o których nie wiemy. Nie chcesz tego przyjąć do wiadomości. Mało tego, uważasz chyba, że klubem zarządzają niepełnosprawni umysłowo i nie zdają sobie sprawy z tego, że Olek powinien grać więcej. Oni doskonale to wiedzą, ale też wiedzą zdecydowanie więcej niż ja czy Ty w kwestii jego formy sportowej czy zdrowia. Czasami wystawianie młodego chłopaka kompletnie bez formy może mu jedynie zaszkodzić. Olek tak czy inaczej będzie grał coraz więcej, bo wszystkim w klubie zależy, by rozwijał się jak najlepiej. Mamy za właściciela osobę, która wie doskonale jak to powinno wyglądać, powinieneś mu w tej kwestii zaufać. I dobrze by było, by Olek, a w zasadzie chyba jego tata, również słuchał co mówi Kuba (bo chce dla chłopaka jak najlepiej), a nie dał się zwodzić wizjom przedstawianym przez menagera, którego jedyne co obchodzi, to odpowiedni zarobek.

Laszi, taka prośba - nie cytuj tego chorego człowieka, mam go w ignorowanych i nie mam ochoty czytać jego urojeń
Odpowiedz cytując