Wyświetl pojedynczy post
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2020, 12:22
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Dlatego trzeba robić wszystko żeby nie być klubem z dolnej połówki tabeli. Mecze z liderem czy to w Zabrzu czy ostatnio dowodzą że w naszej śmisznej lidze można powalczyć i wygrać z każdym. Tylko trzeba naprawdę chcieć, a nie niby chcieć ale jak się nie uda to też dobrze. Trzeba mieć jakiś plan na zdobywanie bramek, a o ile coś drgnęło w kwestii wyprowadzenia piłki to pod polem karnym przeciwnika gość z piłką się martwi, a reszta stoi i się patrzy. Tak bramek nie strzelimy.
A ja uważam, że trzeba za wszelką cenę posprzątać organizacyjnie zespół, postawić na rozwój akademii i budować powoli, ale z pomysłem. Nie ma musu na wynik tu i teraz, nie ma musu na puchary, nie ma musu na okno ekspozycyjne dokładnie w tym momencie. Ale dobrze by było, gdyby w międzyczasie chociaż jeden z wychowanków wyfrunął i dał odetchnąć, a właściciele powoli inwestowali w kolejne obszary sportowe i administracyjne. I tak to póki co widzę - z relacji wewnętrz-klubowych wynika, że się dużo rzeczy ogarnia i powoli zaczynamy to normalnie spinać.

Innymi słowy, ten sezon jest naprawdę nic nie znaczący. Dobrze byłoby go skończyć jakoś wyżej niż niżej, bo to konkretne pieniądze do budżetu, ale nie widzę większych szans na puchary, więc spinać się na wynik nie ma sensu.

Czym innym jest potencjalny styl. I mam nadzieję, że do końca sezonu będziemy mogli powiedzieć, że ten jest wypracowywany i wygląda nieźle.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując