krysztalku,
generalnie malem na twoje posty nie odpowiadac, ale jak czytam to mi sie siekiera z kieszeni wysuwa
Nie wiem jak trenuja. Widze co jest na boisku. Ogladalem tylko pierwsza polowe, pozniej mialem pilniejsze sprawy. Moze dzisiaj sobie obejrze druga wolna chwila. My mamy spoznione reakcje motoryczne. Pol tempa jestesmy za rywalami. Z tego sa bledy, zle ustawianie sie (w stosunku do motoryki, ktora jest), niedokladne zagrania, a w efekcie grzeje sie pod kopula niektorym (np Silva i faul 30 metrow od bramki).
To ze mamy koniec pazdziernika i nadal sa takie problemy to jest wina tylko i wylacznie trenera i tego jak przygotowuje zespol. Mozna bylo pisac ze sie dopier)$%)am do przygotowania w sierpniu czy nawet jeszcze we wrzesniu, bo taki mogl byc zamysl, aby przygotowac mocniejsza dyspozycje na pozniejsze tygodnie. Ale dzis juz wiemy, ze problemy, ktore wtedy byly nie wynikaly z planu tylko przypadku. Zwyczajnie bledow.
Na moje to najpierw zostala druzyna przetrenowana a potem w imie "odwilzy" za bardzo odpuszczono trening i jest niedotrenowana. Widac to po spadku formy i Yawa i Forbesa, a zaraz zobaczymy to samo u Frydrycha.
Tak sie konczy, kiedy ktos uwaza siebie za alfe i omege i majac wybitnego specjaliste od przygotowania robi wszystko zeby go skasowac.
Caly czas jedziecie po zawodnikach. Ze ten sie nie nadaje, ten jest slaby, tamten nie zagral dobrego meczu od xx czasu. Tylko zapominacie ze to sa de facto pracownicy trenera i wykonuje jego polecenia. I to ten trener jest odpowiedzialny za forme poszczegolnych zawodnikow. I obecnie mozna mu na plus zapisac tylko forme Silvy i podniesienie troche Chuci.
Kuba? Nie jest jedynym wlascicielem. Wlascicieli jest 3. Nie wiemy jakie tam sa relacje wlascicielskie obecnie, rozne byly glosy w kuluarach w pewnych okresach. Byc moze co do skowronka nie ma pelnej zgody i byc moze dlatego pozostanie trenerem tak dlugo jak nie bedzie dramatycznej sytuacji. Bo np ktos z wlascicieli nie zgadza sie placic xxx tysiecy odszkodowania. I woli przebiedowac ten sezon a za kwote odszkodowania zima badz wiosna sciagnac takiego Yawa czy Frydrycha np do srodka pola, czy do pary na srodek obrony.
Tego nie wiemy.