|
Co do naszego nowego napastnika, to muszę przyznać, że raczej chłodno przyjąłem informacje o tym, że go pozyskujemy, ale tak teraz po namyśle lekko muszę to zweryfikować . Jakby nie patrzeć rynek napastników to naprawdę trudny temat i to wcale nie jest żadne usprawiedliwianie, czy czcze gadanie, wystarczy, że się rozejrzycie po całej ESA kto gra w napadzie w drużynach ekstraklasy. Wiem, że zawsze możne Forbesowi zarzucić, że miał sezon życia strzelając w zeszłym sezonie te 12 bramek, ale z obecnie grających zawodników to chyba tylko Lopes wtedy w Cracovii, obecnie Legia, zdobył tyle samo bramek ale w większej ilość meczów (Lopes- 44 Forbes 27) i Piasecki więcej, ale w I lidze. Być może o kimś zapomniałem, ale generalnie nie wygląda to wcale jakoś beznadziejnie, żeby lamentować Co do argumentu, że "bierzemy kolejnego takiego samego klocka do ataku" to można do tego podejść dwojako. Z jednej strony to prawda, że obecnie mamy 3 takich samych napastników pod względem charakterystyki, ale powstaje pytanie, czy to tak wyszło przypadkiem, czy taki po prostu plan jest, że mamy mieć szybkich skrzydłowych, a napastnik ma być silną świnią i tyle. W tym kontekście transfer pod względem planu na drużynę się spina.
Ostatnio edytowane przez Matios98 : 10.10.2020 o godz. 00:05.
|