MB1906 napisał(a):

Oczywiscie, ze nie kazdego bedziemy w stanie przekonac ale to jest jasny dowod na to, ze temat nie zamyka sie w stwierdzeniu, nie mamy pieniedzy.
Jesli odmow jest tak wiele a jednak wiemy, ze srodki sa moze nie kosmiczne ale sa, to oznacza, ze wybralismy zla grupe docelowa.
Co do dyrektora sportowego, czy naprawde nie mamy na niego szans? Wg mnie mamy, zamiast topic pieniadze w pencjach takich Becirajow czy innych Janickich. Twierdzenie, ze nikt by do nas nie przyszedl, patrz na Gornik/Slask kiedy oni budowali/buduja na juz. Pilkarza nie podpisujesz na chwile, rok, dwa trzy z wszelkimi tego konsekwencjami. Taka konsekwencja bedzie dublowanie specyfiki Beciraj/Forbes.
|
Porównania do Śląska i Górnika nie mają sensu. Oba kluby są dotowane z miasta kwota ponad 10 mln rocznie. Oba kluby nie mają bagażu długów jak my.
Śląsk proponował kontrakty nawet 2-3 razy wyższe niż my.
W dodatku co trzeba przyznać mają ogarniętego dyrektora - Sztylke.
U nas dyrektor miałby pole do popisu o ile też zdecyduje się na pracę w tak trudnych warunkach finansowych.
Odnów było wiele ale co można się domyślić, w klubie nie chcą budować kominów płacowych, biorąc również pod uwagę że kadra musi mieć jakość ale być też na tyle liczba aby kontuzje nie miały na nią tak wielkiego wpływu.
Podsumowując, jestem umiarkowanie zadowolony z okna, jednak oczekiwałem więcej ruchów perspektywicznych, a mniej "na teraz". W klubie zapewne doszli do wniosku że wyniku w tym sezonie nie możemy odpuścić.