Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2020, 16:08
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
umiecie czytać 2 POŁOWA !! To samo co z Jagiellonia i Pogonią - obrona Częstochowa i spontaniczne wykopy na hura, które "zaowocowały" kontrami spartolonymi min przez Savica (dwie w 2 połowie). SŁUPEK i POPRZECZKA były w pierwszej połowie - nie drugiej.
Nawet w II połowie nie było tym razem wykopów na hurra. To prawda, że od 60 minuty więcej broniliśmy się niż atakowaliśmy, ale bez żadnej histerii i strachu
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
A jak dalej nie wiecie czy Górnik nas stłamsił czy nie (nie wiem co to ma wspólnego z Płoskiem, ale ok), to popatrzcie na posiadanie piłki...
To nie mówi o niczym.
To fakt, że w II połowie Górnik miał większe posiadanie piłki, ale tylko dlatego, że przestaliśmy piłkę odbierać wysoko i organizowaliśmy skuteczną obronę znacznie niżej.
Ja tam nie widziałem żadnego stłamszenia.
Kiedy podczas meczu z Pogonią w ostatnim kwadransie wręcz spodziewałem się lada chwilę straty bramki, tak tym razem byłem dziwnie spokojny. Wiedziałem, że jeśli miałoby coś wpaść żabolom to tylko przypadek, przez jakiegoś niefarta.
Mógłby sobie Górnik w II połowie mieć wręcz posiadanie 99% (bo 100% sie nie da - choćby bramkarz musiałby coś odbić) i tak, by to nic nie dało. Nie było stłamszenia. Było mądre stanie, podczas gdy Górnik głupio biegał.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując