Obidzinski i jego ego:
Cytat:
|
Po stronie mojej i moich doradców nie było kandydata, który według naszego rachunku prawdopodobieństwa dawał większe szanse na utrzymanie niż zatrzymanie Maćka Stolarczyka â przy założeniu, że dostanie mocne transfery.
|
Według Pana Obidzinskiego, nie było w Polsce trenera na rynku, który dawałby większe szanse na utrzymanie niż Stolarczyk...
Oczywiście nie dowiemy się czy miał rację (wiem, że miało trio zatrudniając Skowronka), ale mnie rozwala sam fakt że Obi sobie coś takiego obliczył. Chciałbym zobaczyć te zapiski, bo to chyba ewenement na skalę światową...
Druga rzecz to naprawdę widać, że Obi zaczął gwiazdorzyc i dlatego dostał kopa. Oto bowiem trzech właścicieli, pasjonatów piłki(w tym jeden piłkarz) uznało, że trzeba zmienić trenera bo spadniemy i stracą miliony.
A jak Obidzinski - człowiek, który z piłką nigdy wcześniej nic wspólnego nie miał - mówi że się nie zgadza z tą decyzją. Bo sobie tak obliczył...
Trzeba było ta opinie podeprzeć gwarancjami finansowymi, wtedy byłaby inna dyskusja.