Wyświetl pojedynczy post
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2020, 14:37
Cytat:
Zbyt daleko idące wnioski wysuwasz z jednego wysoko przegranego meczu. Część o obliczaniu wysokości przegranej na podstawie tego czy trener jest dobry, średni czy kiepski to nawet szkoda komentować. To nie jest FIFA.
Nie wysuwam takiego wniosku po jednym meczu. Meczu w którym trener (skutecznie) postanowił osłabić naszą obronę zabierając z niej najlepszego (czy też najmniej słabego) Klemenza. Efekt był oczywisty - obrona zagrała najgorsze zawodu. Jednocześnie trener postanowił osłabić też (i tak słabą) pomoc, wprowadzając tam Klemenza. Efekt - pomoc zagrała najsłabszy mecz. To wszystko w wyjazdowym meczu, przeciwko najoefensywniej grającej drużynie w lidze. Powiedziałem przed meczem do kumpla, albo ja jestem debilem i nie widzę geniuszu Stolarczyka w tych zmianach, albo on jest debilem i zostaniemy rozbici w pył...

Dwa: nie chodzi o mecz z Legią tylko, ale o mecze z Rakowem czy Arką, gdzie nie istnieliśmy i byliśmy zdominowani totalnie. A nie wielki przegrane wynikały tylko z tego, że przeciwnicy byli beznadziejni...

Cytat:
Owszem, seria porażek Stolarczyka była fatalna ale wynikała przede wszystkim ze słabości zawodników i dołka fizycznego.
Miesiąc później zawodnicy nie byli słabi i wygrali z Pogonią i ŁKSem... A dołek fizyczny (który trwał dwa miesiące), to komu przypisać jak nie trenerowi?

Cytat:
Jestem przekonany, że z zimowymi wzmocnieniami Stolarczyk również utrzymałby drużynę w lidze
Po pierwsze: bez 6 punktów z Pogonią i ŁKSem, zimowe zmocnienia mogły by być bezcelowe...

Po drugie: nie możesz być przekonany jaki byłby wynik, chyba że potrafisz przewidzieć wyniki kilkunastu spotkań.

To czego możemy być pewni, to że trio miało rację co do Skowronka w listopadzie 19, uważali że utrzyma drużynę - i utrzymał.
Ddf
Odpowiedz cytując