Cytat:
Olek Buksa nie wyróżniał się w meczu CLJ na tle Gwarka Zabrze. Gwarka, nie Górnika.
Chłopak zaliczył straszny zjazd, nie on jeden w drużynie. Dodatkowo to zamieszanie z kontraktem wpłynęło na niego negatywnie, takie mam wrażenie.
Teraz potrzebuje lepszego trenera i pół roku spokojnej pracy.
|
|Może dwa lata spokojnej pracy?
Olek Buksa wszedł w ostatnim meczu na 11 minut i się wyróżniał. Zagrał jeden dobry przerzut, cały czas wychodził do piłek a nie stał jak kołek, w efekcie już po dwóch minutach na boisku dostał dobrą piłę, podjął dobrą decyzję o strzale z pierwszej piłki, strzelił celnie - bramkarz obronił z kłopotami. Dobijał Szot.
https://www.youtube.com/watch?v=YEh0jF5JBQk
Jeżeli to jest mało dla 17 letniego napastnika wpuszczanego na rozbity psychicznie zespół w 79 minucie, to ja nie wiem czego wy do ....y nędzy od młodego wychowanka oczekujecie...
To co zrobił Skowronek Buksie - to s....ysyństwo do entej potęgi. Niszczenie psychiczne młodego zawodnika.
Bo najpierw po miesięcznych przygotowaniach do sezonu - trener wystawia Olka do pierwszego składu. Daje mu jasno znać, że jest dla niego numerem 1 w ataku.
Po kiepskim meczu w jego wykonaniu, spada na pozycję numer 2. Ale Beciraj rozgrywa jeszcze gorsze zawody - mimo to, Buksa spada na pozycję numer 3 bo trener próbuję Silvę w ataku...
Mało tego w wywiadach wprost stwierdze: Beciraj jest jeszcze nie w pełni przygotowany, trenuje indywidualnie.
Innymi słowy pluje Buksie w twarz: "jeszcze trzy tygodnie temu byłeś u mnie numer 1, teraz jesteś słabszy od nie przygotowanego do sezonu 32 latka"...
W żadnym normalnym klubie trener mając na ławce 17 latka - wychowanka, reprezentanta Polski młodzieżowego, i 32 latka, bez formy, nie przygotowanego do sezonu - nie postawiłby na tego drugiego...