Wyświetl pojedynczy post
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2020, 14:08
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
MENTAL MENTAL MENTAL

kilka razy pisałem : jedynym racjonalnym powodem do zwolnienia trenera , to moment w którym "straci szatnie"

śmieszą mnie wasze rozważania na temat "stylu" (prosze o definicje) czy jakiejś taktyce w drużynie zbudowanej z odpadów w 30 lidze europy

tu chodzi o to że AS stracił szatnie, piłkarzom sie grac odechciało , nie wierzą w niego , tutaj każdy jego dzień pracy powoduje szkody dla tej drużyny

następny mecz będzie przegrany jeszcze wyżej tu trzeba działać DZISIAJ !

tu lepszy będzie nawet Krzoska , jesli po prostu bedzie potrafił zgrać drużyne, zintegrowac ją wokół jednego celu : zwycięstwa , potrzebne sa natychmiastowe zmiany i trener motywator

nie pieprzcie o taktyce bo trenerzy którzy naprawde to ogarniają za frytki nie pracują i do tego też pasowałoby kilku piłkarzy w obronie , którzy zagwarantują ofensywie że ci będą mogli realizować taktykę , a nie tylko patrzeć czy nie trzeba z tyłu ratować baboli parodysty Sadloka

TLDR; Skowronek OUT
Nie odbieraj tego jako ad personam, ale zwyczajnie dupcys farmazony.

Taktyka w piłce nożnej to taka magiczna formuła, która w drużynie zbudowanej z odpadów w 30 lidze europy, pozwala wprowadzić mechanizmy pozwalające rywalizować z potencjalnie lepszymi zespołami. Pomyśl o tym jak to się dzieje, że na przykład taka Grecja kilka lat temu wygrywała Mistrzostwa Europy. W Niemczech rokrocznie masz jakąś.ekipę, która z teoretycznie składem parodystów rozgrywa świetny sezon. Ba, wyjdź poza piłkę nożną - w baseballu taktyka i analityka najlepiej pokazana jest w 'Moneyball'. W koszykówce przyjrzyj się jak niektóre zespoły NBA zmieniają całą dyscyplinę na kilka lat - Stephen Curry przed tym jak zaczął się sukces GSW był przecież ledwie 'talentem', który poza mechaniką.rzutu był uznawany za być-może-kiedyś-mu-się-uda.

Innymi słowy, taktyka potrafi czynić cuda. Moglibyśmy z tym składem spokojnie oscylować na wyższych pozycjach tabeli, gdybyśmy mieli kogoś na ławce, kto myśli mocniej niż większość ligi. ALE taktyka to nie wszystko. Oprócz tego, że masz trenera, który potrafi myśleć, musisz mieć kilka innych komponentów, które się z tym pokrywają: dobry zespół wspomagający, przygotowanie fizyczne i mentalne, ekspertów od różnych elementów gry [nie jedną osobę od wszystkiego, bo pan Staszek czy inny Wiesiek nie ogarnie wszystkiego w ośrodku], spokój organizacyjny w klubie, piłkarzy pasujących do koncepcji taktycznej, dobry skauting etc etc.

I teraz tak: mogą sobie ludzie ględzić o tym, że wynik tu i teraz, bo ważne jest wygrać z Płockiem, ale z tym się nie zgadzam. Wolę budowanie klubu od tyłu, tak żeby mieć potencjał na BYCIE wielkim klubem, a nie BYWANIE. Więc ja wierzę w trio, w to że myślą i potrafią ogarniać dalekie plany. Z jednym miałem przyjemność pracować na pewnym etapie i wiem, że to bardzo myślący człowiek, a inny współpracuje z dawnymi współpracownikami i sobie chwalą jego głowę. Błaszczykowski jest z kolei zauroczony Dortmundem, który jest dla mnie przykładem idealnego zespołu w Europie. Więc czasami wolę zamknąć.się i poczekać na to co będzie, bo wierzę, że będzie dobrze.

Przy czym Skowronek się po prostu wypalił. Nie wygląda jak ktoś, kto potrafiłby to spiąć. Stąd mój poprzedni post.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując