Wyświetl pojedynczy post
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2020, 09:20
Nie oglądam meczów innych ekip, ale ciężko mi uwierzyć, że Warta, Podbeskidzie czy Stal mogą grać jeszcze bardziej nieudolnie.

Po mojemu Pawłowski był skonfliktowany z p.o. obowiązki trenera, a pozbywając się go i trzymając na ławce Kuveljica mamy samych niskich defensywnych pomocników.

Obrona nie skacze do główek, ok, ale Płock oddał CZTERY strzały w całym meczu, a Lis dostał TRZY bramki.

Ekipa jest w takiej rozsypce że szczerze nie wiem kto i jak ją poskłada do kupy, ale nie będzie to łatwe zadanie. Przydałaby się znowu kilkumiesięczną przerwa w rozgrywkach.

Najprostszym rozwiązaniem jest niestety kupić dobrego napastnika do gry i bramkarza, wtedy i z byle jakim trenerem przyjdą punkty. Czyli znowu powraca pytanie: po co kupowali Mehremica, jak i tak kupują Frydrycha. Po co wydali hajs na Fatosa, jak i tak trzeba napastnika. Jest takie fińskie przysłowie: nie stać mnie na tanie rzeczy. I coś w nim jest.

Dla mnie tu trzeba zamordysty i rzeźbiarza w "gównie" w stylu Ojrzyńskiego, Lettieriego, etc. Niestety ale tu trzeba chwycić to zniewieściałe towarzystwo za jaja i obudzić w tych piłkarzach ambicje, zadziorność i waleczność, może postawić na tych twardszych fizycznie i psychicznie, bo tiki taki z tego i tak nie będzie. Ww. Trenerzy nie narzekali by na materiał osobowy, oni by byli zachwyceni, bo w arce czy koronie tego nigdy nie mieli. A ludzie typu nasz p.o. trenera , Skorża czy Brzęczek tego nie potrafią, bo to ciepłe kluchy. Co innego eks-komandos Ojrzyński. Jak taki by huknął po jednym i drugim może by mu to pomogło. Bo inaczej to już zawsze będziemy tylko słyszeć: "wyciągniemy wnioski", "trzeba się zrehabilitować" itp. Nawałka to już w ogóle kosmos - może i by to ułożył ale musiałby zejść z pensji, i to bardzo, bardzo dużo zejść z pensji.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując