|
Problemy zaczęly się w marcu 2020 gdy sezon został przerwany, a Skowronek zaczął wymieniać sztab szkoleniowy. Od tego czasu i przerwa przed tym sezonem pokazuje, że Skowronek źle przygotował zespół pod względem taktycznym i fizycznym. Według mnie piłkarze sami widzą co wyprawia Skowronek i już sami nie wierzą w jego wybory i pomysły i wygląda to jak wygląda.
Wnioski ?
1) Wiemy już, że Skowronek z własnej woli nie odejdzie. Tu zarząd musi stwierdzić czy stać ponownie klub na opłacanie dwóch trenerów bo Skowronek napewno nie zrezygnuje ze swojej pensji bo to nie ten typ człowieka. Doskonale wie, że nikt go nie weźmie do końca sezonu, więc broni się rękami i nogami przed dymisją.
2) Kazimierz Moskal ? Czy my musimy cały czas się kręcić wokół swoich byłych trenerów ? No chyba co jest pewnie plusem to mało by kasy wziął za trenerkę więc może budżet by wytrzymał.
3) Skorża, Nawałka ? Nie stać nas na pewno na ich pensje i dodatkowo ich ludzi do sztabu . No chyba, że znalazłby się jakiś tajemniczy sponsor który by ich opłacił.
Ja mam wrażenie, że teraz trójca właścicielska i Kuba Błaszczykowski będą brnąć w ten wybór, bo przecież Kuba w wywiadach przekonywał, że to oni mieli rację w kwestii Skowronka, a nie Obidziński. I teraz Obidziński może powiedzieć : " a nie mówiłem ? ... "
Brniemy w coraz większe bagno pod względem sportowym. Ktoś powie, że w lidze jest tylko jedne miejsce gwarantujące spadek. I wiecie co ? mamy większe szanse właśnie spaść przy tym jednym miejscu niż przy poprzednim sezonie.
I tutaj raczej nikt nie wymaga pucharów i mistrzostwa tylko poprostu przyzwoitej gry. Rozumiem, że będą przegrywać bo taki sport, ale wczoraj na stadionie to miałem już ochotę wyjść po pierwszej połowie meczu bo już nerwowo nie wytrzymywałem .
|