Wyświetl pojedynczy post
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2020, 14:02
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ja, niemal od początku byłem zdziwiony kandydaturą Skowronka.
Podtrzymuję swoje zdziwienie nawet biorąc pod uwagę, że za jego kadencji wyszliśmy z ostatniego miejsca i utrzymaliśmy się w miarę spokojnie w E-klapie.

Piszę "za jego kadencji", bo nie wiem, na ile to jego zasługa, a na ile skutek "chcenia" piłkarzy, pomyślnych zbiegów okoliczności, o co w naszej przaśnej lidze nietrudno.

Od pewnego jednak czasu, jako człowiek, który nieustannie doszukuje się jakiegoś drugiego dna, pocieszam się sformułowaną naprędce hipotezą, że Skowronka z jakichś celów wybrał sobie Kuba, widząc w nim potencjał i materiał na drugiego Kloppa, który powoli doprowadził Borussię na szczyt. Wmawiam sobie, że Kuba przekazuje Skowronkowi metody i styl pracy z Bundesligi, że jednym słowem jakoś nim kieruje tak, żeby było coraz lepiej.

Wiem, jestem naiwny.
Nie widzę jednak żadnego innego sensownego powodu obecności Skowronka w Wiśle, poza żalem za marnowaniem kasy na odprawę i myśleniem, że trzeba jak najtaniej przetrwać ciężkie czasy z pozorantem na ławce trenerskiej, który podeprze walącą się konstrukcję, zanim znajdzie się kasa na remont generalny.
W ogóle z całym szacunkiem do Kuby, wydaje mi się, że zważywszy na jego brak doświadczenia organizacyjnego, zbyt wiele zależy w klubie od niego. Absurdem bowiem jest, że wciąż aktywny piłkarz jednoosobowo wybrał w klubie prezesa i trenera. Prezesa z zerowym doświadczeniem. Trenera bez wyników i sukcesów, a nawet choćby większego doświadczenia na tym poziomie.
Odpowiedz cytując