tomytom napisał(a):

@czaro: ja mam już grubo ponad 40 i myślę dokładnie tak samo 
Po prostu: mam dość tej głupoty. Żadna z jego debilnych decyzji się nie broni. ŻADNA! KOLEJNY mecz.
|
Gramy brzydko i nie wygrywamy, a Skowronek podejmuje dziwne decyzje taktyczne i personalne, jest ostrożny/minimalistą, nie potrafi przygotować zespołu fizycznie.
Ale.
Jesteśmy w fazie przebudowy drużyny i klubu. Wiele wskazuje na to, że jest to trener tymczasowy z tymczasowymi zawodnikami, trzeba trochę do tych wyników i gry nabrać dystansu. Krytykować, bo po to tu jesteśmy, żeby sobie pogadać, ponarzekać, pochwalić, ale pogodzić się z tym, że tak to będzie wyglądać. Przy okazji, zmienianie trenerów po 3 meczach w sezonie to patologia i trzeba nauczyć się innego myślenia.
Po sezonie zmieni się obrona i może dojdzie napastnik, zmieni się pewnie trener, pojawi dyrektor sportowy. Wtedy będziemy obserwować docieranie się zespołu i na zimę 2021/2022 domaganie się jakichś ruchów będzie miało więcej sensu. Teraz oprócz komentowania tego, co jest ciekawsza wydaje mi się rozmowa, jak zestawić obronę, jakiego trenera zatrudnić, kto na dyrektora sportowego.
A jeżeli trenerem zostanie Jerzy Brzęczek, choć powtarzam, że jeśli przyjdzie, to raczej jako dyrektor sportowy, to tym bardziej będziemy musieli uzbroić się w dystans i spokój, bo nikt trenera nie będzie wyrzucał nawet po 15 meczach bez zwycięstwa.