Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.09.2020, 11:15
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że spadek ŁKS to nie skutek ofensywnej gry za wszelką cenę. Tylko słabości drużyny. Gdyby się bronili w 10 to by spadli na 10 kolejek przed końcem. Więc wciąż przykład ŁKS to żaden argument...
Post nie do mnie, ale wg mnie jakby grali defensywnie to walczyliby jak Korona o utrzymanie. Ilość zgubionych piłek pod swoim polem karnym z REKORDZISTĄ Sobocińskim na czele była kosmiczna. Tylko my za Stolarczyka w rundzie jesiennej mogliśmy z nimi rywalizować o tytuł "frajera" rundy w kontekście PODAROWANYCH rywalom bramek.

Nie wiem skąd u ciebie takie dziwne przekonanie - że jak słaby zespół będzie grał otwarty radosny ofensywny futbol to wyjdzie na tym lepiej niż grając ostrożnie z tyłu. Mając słabych zawodników i zmuszając ich do gry od tyłu wprost podkładamy się rywalom. Inaczej jak ci piłkarze są chociaż średni.

W tym sezonie za ŁKS robi Warta, gra ładnie po ziemi i chce prowadzić grę. Porównamy jej osiągnięcia z bardziej zrównoważonymi Stalą Mielec i Podbeskidziem.

btw
Warta też wg mnie nie ma piłkarzy na grę do przodu.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.09.2020 o godz. 12:07.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując