MaLk napisał(a):

Przypomnę, że odnosiłem się do słów o wymianie 80% kadry co sezon. Na to nas w dłuższej perspektywie nie stać.
Nie mam nic przeciwko powolnemu i zrównoważonemu wychodzeniu z długów. Z tego, co napisałem, wynika, że wprost przeciwnie. A historia BVB co do zasady powinna być dla nas, że nie wspomnę o Błaszczykowskim, punktem odniesienia do ścieżki wychodzenia z kryzysu.
Oczywiście z drobnymi poprawkami na jakieś tam drobiazgi, takie jak brak majątku do sprzedania czy to, że jak BVB była na granicy bankructwa, to miasto obniżyło im czynsz za stadion, a w przypadku Wisły Majchrowski zareagował żądaniem natychmiastowej spłaty zaległości.
|
Dokladnie napisalem "byc może 80%" i tu licze zawodnikow ktorych mozemy sprzedac, np Buksa, nie przedluzyc kontraktow (16 zawodnikom koncza sie kontrakty w 2021! przypominam ze oni tez biora za ewentualny podpis).
Czy mozemy nie podpisac z cala 16 oczywiscie, chociaz pewnie Kuba podpisze na kolejny rok, mlodzi byc moze rowniez.
Sadloka pol forum nie chce, podobnie jak Klemenza i Janickiego o Boguskim nie wspominajac..
Bedzie ciekawe, jezeli uda sie nam zbudowac podwaliny pionu sportowego juz w tym sezonie to letnie okienko bedzie bardzo wazne w perspektywie 2-3 lat.
Napewno nie mozemy sobie pozwolic na placenie kilku trenerom jednoczesnie, mysle ze Wisla w jakis sposob zabezpieczyla swój interes na taka ewentualnosc.
Niestety ciezko oszacowac jak silna pozycje w klubie ma trener.
Wracajac do Pucharu Polski dla mnie - niepotrzebne koszty w obecnej sytuacji, oczywiście nie mowie ze taki byl plan bo z pewnością nie byl ale uważam ze dobrze sie stalo ze odpadlismy, nie potrzebujemy tych rozgrywek.
Pozdrawiam