Wyświetl pojedynczy post
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2020, 01:15
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Taki Śląsk parę lat temu przyjął taktykę sprowadzania ludzi z niższych lig. Cholewiak Gąska Łabojko Radecki Płacheta Piasecki to wszystko ludzie z 1 ligi.Nie ma Radeckiego ale za Płachetę wzięli 3 mln euro czyli kwotę o jakiej marzymy za Olka Buksę. W tym samym czasie do nas doszli m.in. Lis Janicki Klemenz Chuca Silva czy Tupta. kwoty transferów pewnie porównywalne. Kwoty uzyskane za transfer dalej zdecydowanie na korzyść Śląska. Jaką piłkę gra teraz Śląsk i w jakim jest miejscu a gdzie my?
Widzę coraz ciekawiej, teraz zazdrościmy polityki transferowej Śląska, chociaż pomimo braku problemów finansowych u nich, prawie zjechali z ligi dwa sezony temu, pamiętasz? Wtedy też w większości trafili tam Ci piłkarze. Wisła próbowała sprowadzić Płachete, podobnie zresztą jak kilka innych klubów w Polsce, wybrał Śląsk bo poszli mu ze wszystkim na rękę, ze wszystkimi zapisami. Jeśli wiedziałeś już wtedy, że Przemek tak odpali to gratulacje, mi się wydaje, że w samym Śląsku są w szoku, że to się potoczyło w tak szybkim tempie. Łabojko też chcieliśmy ale Junco nie umiał go przekonać, miej pretensje do niego.

Wybrałeś sobie również pod teorie piłkarzy: "Lis, Janicki, Klemenz" - natomiast ja widzę w tym okresie również zawodników takich jak - Pol, Imaz, Carlitos, Arsenic, Kostal, Kolar, Cuesta, Velez, Kort, Halilovic, Savivević. Gdyby Wisła nie była zepsuta tak bardzo w ostatnich latach to te 3 miliony za Płachete które dostał Śląsk byśmy z łatwością przebili na sprzedaży tych zawodników.

Myślę, że nawet dwukrotnie, skoro za Carlitosa chwile później Legia wzięła około 3 milionów.

tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
Nie no chyba kontraktowo to nie mamy startu. Łabojke chyba mocno chcieliśmy, ale bez szans.
Nie stać nas m.in dlatego, że są piłkarze typu Janicki, Sadlok na wysokich kontraktach - 50 tysięcy miesięcznie. Budżet płacowy nie jest z gumy.

KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Taki Peszko z Majewskim z miejsca graliby w podstawowym składzie, bo tu nie mieliby z kim przegrać. Ale lepiej sprowadzać nonejmów po układach menedżerskich...
Doskonały pomysł, płacenie po 50 tysięcy miesięcznie piłkarzom którzy już bardziej traktują piłkę jak rekreacje i nie ma żadnej szansy na zarobieniu na nich
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 30.08.2020 o godz. 01:27.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując