Wyświetl pojedynczy post
Matios98
Senior Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2020, 21:06
Przyszło dwóch skrzydłowych (Yeboah i Savic) jestem też przekonany, że przyjdzie jeszcze jeden napastnik, czy to będzie Turgeman, czy kto inny zakładam, że będzie to konkret, bo w zimie zarząd udowodnił, że wie jak takich sprowadzać. Oczywiście martwią ledwie kosmetyczne zmiany w obronie, aczkolwiek cieszy konkurent dla Sadloka, bo już na niego patrzeć nie mogłem, na ŚO jest Adi... może coś z niego będzie, widać u niego pewne atuty, ale jest dalej niewiadomą.
Wydaje się też, że w tym okienku zdecydowaliśmy się przede wszystkim przebudować formacje ofensywną, a nie defensywę, co moim zdaniem wbrew pozorom jest bardziej rozsądnym ruchem. Po pierwsze słusznie moim zdaniem stwierdzono, że to ofensywa bardziej kulała w zeszłym sezonie, gdy nie było Kuby na boisku, to nie było komu stwarzać zagrożenie pod bramką. Drugi powód jest bardziej prozaiczny, to był moment kiedy się wielu piłkarzom kończyły umowy, więc można było po sprowadzać do ofensywy piłkarzy z jakąś myślą na przyszłość, z umowami kilkuletnimi, którzy w jakieś perspektywie podniosą nie tylko aspekt sportowy, ale też będą sprzedawalni (jedynym wyjątkiem póki co jest Beqiraj którego raczej nie sprzedamy, ale sportowo myślę, że się obroni). Podejrzewam że poza tym, że zwyczajnie nas nie stać na wymianę całej kadry, kolejnym powodem ledwie kosmetycznych zmian w obronie jest to, że najlepszym momentem na dokonanie gruntownych zmian w tej formacji jest przyszły rok, kiedy to prawie całej naszej (umówmy się mocno przeciętnej) obronie kończą się umowy i będzie można wyrzeźbić te formacje prawię że na nowo z jakimś pomysłem, a nie tak jak rok temu braniem byle kogo byleby był wolny. Co do jakości tej kadry, to się nie zgadzam z opinią, że jest ona słabsza niż ta z poprzedniego sezonu, jest po prostu węższa, z tym że naprawdę wielu z tych zawodników którzy odeszli byli mniej lub bardziej bezproduktywni. Na razie bym się nie rozpędzał z oceną tych naszych ruchów transferowych, tylko poczekał do zimy, zakładam że sumarycznie będzie to na plus, tak jak poprzednie okienko, bo zimą było widać że wnioski z lata rok temu zostały wyciągnięte.
Odpowiedz cytując