Wyświetl pojedynczy post
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2020, 13:49
Cytat:
Z perspektywy ostatnich lat nie jestem pewien, czy awans do LM po dwumeczu z Panathinaikosem by coś zmienił. Kasa zostałaby w ten lub inny sposób wypompowana z klubu, który nadał byłby budowany bez podstaw typu akademia/baza treningowa.
Tak by pewnie było. To nie był przypadek, że Cupiał nie inwestował w młodzież i stabilny rozwój klubu. Miał drogą zabawkę, która właśnie miała tak działać, czyli na dłuższą metę - bez sensu. Otaczał się ludźmi, którzy bezlitośnie żerowali na jego kasie i zaufaniu, ale on był zbyt pyszny, żeby się przyznać do błędu, albo żeby spojrzeć na siebie krytycznie i zastanowić się, czy aby decyzje które podejmuje są rozsądne. Hien upasionych na kasie Cupiała było wiele. Ba, dalej są i mają się dobrze - Mandziara najlepszym tego przykładem.

Podsumowując - z perspektywy czasu jestem pewny, że nie wykorzystalibyśmy sukcesu, jakim byłby awans do LM po meczu z PAO, ale piłkarsko było to dla mnie jedno z największych... rozczarowań? To chyba za słabe słowo. Kiedy padła bramka Penksy myślałem, że rozniosę na butach ten stadion w Atenach. Potem brutalne sprowadzenie na ziemię, a potem wyjście na jaw, że zostaliśmy oszukani po prostu i przez spedajną ....ę z Anglii pozbawieni awansu, który się nam należał. Ech, przy PAO APOEL to był dla mnie mały miki, bo w dwumeczu z Cypryjczykami byliśmy po prostu gorsi.
Odpowiedz cytując