Wyświetl pojedynczy post
Matios98
Senior Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2020, 23:28
Ja w takim razie postaram się wyważyć powyższe komentarze . Osobiście nie mogę powiedzieć, żebym był zaskoczony tym okienkiem, bo dzieje się to czego można by się spodziewać, czyli sprowadzamy piłkarzy (na papierze) jakościowych, bo takich potrzebowaliśmy, nie ma innej drogi. Jeżeli chodzi hurraoptymizm, to bez przesady, na pewno będziemy mieć problem z obsadą młodzieżowca, choć biorąc pod uwagę ,że w zeszłym sezonie obsadzali ją głównie Wojtkowski i Hołownia, to z tym gorzej nie będzie, najwyżej będzie tak samo słabo. Druga sprawa, wciąż mamy w kadrze wielu piłkarzy podatnych na urazy: Kuba, Basha, Niepsuj, Burliga, Mak (być może dojdzie jeszcze Turgeman) dodajmy do tego, że na pewno jakieś losowe urazy typu jak uraz Żukowa pod koniec poprzedniego sezonu się mogą przydarzyć i znowu mamy szpital i znowu będzie tu pierdzielenie o przygotowaniu, lekarzach itd. Niekomfortowe jest na pewno, że dwóch prawych obrońców to szklanki, z resztą cała obrona jest naszym najsłabszym punktem i nawet jak to Skowronek fajnie ułoży jak wiosną, to jednak pewnego poziomu ten materiał ludzki nie przeskoczy. Inna sprawa, że zwyczajnie nie ma u nas takich możliwości finansowych, żeby za jednym zamachem wymienić kilkunastu piłkarzy, to się musi dziać etapami i dobrze że zdecydowano się na wzmocnienie ofensywy, bo w zeszłym sezonie najgorsza wcale nie była obrona. Najgorsze było to, że wystarczyła absencja jednego ważnego piłkarza i nie było gry. Tutaj pojawia się trochę optymizmy, wydaje się, że tym razem zwyczajnie będzie w kim wybierać, jeżeli wypadnie Kuba, to nie będzie musiał po skrzydle popaplać jakiś Hołownia, czy na 10 RB9 to samo w ataku jak uraz złapie Turgeman, to jest Beqiraj i Olek, a nie kurła jakiś Zdybowicz z Balickim, generalnie więc będziemy kadrowo mocniejsi w przyszłym sezonie. Kolejny powód do optymizmu jest taki, że nie ma fizycznie kurła możliwości, żebyśmy drugi raz przewalili 10 meczów pod rząd, o tym warto pamiętać oceniając poprzedni sezon jak i patrząc w przyszłość, coś tak kuriozalnego nie ma prawa się wydarzyć ponownie, nawet z tą samą obroną i to samo w sobie daje nadzieje na lepszy wynik w nowym sezonie. Podsumowując nie jest jakoś mega zajebiście, ligi pewnie nie podbijemy, ale myślę że takimi ruchami transferowymi daliśmy sobie szanse na przynajmniej bezpieczny środek tabeli, ja obstawiam miejsca 8-10.
Ostatnio edytowane przez Matios98 : 11.08.2020 o godz. 23:31.
Odpowiedz cytując