Wyświetl pojedynczy post
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2020, 11:37
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Co zrobił Obidzinski takiego dla Wisły, ze w konfrontacji z Kuba stoisz po stronie Obidzinskiego? Jeśli uważał ze trzeba o pewnych rzeczach powiedzieć publicznie to widocznie było to konieczne. Obidzinski zaprzeczał w mediach że nie zrzekł się kasy jakieś 2 tygodnie temu co okazało się kłamstwem - myślę że to też miało wpływ na wypowiedź Kuby.

Jeśli Olek przedłuży kontrakt to również wyjdzie na to że słusznie Kuba wyciągnął sprawę publicznie. Obi zrobił idiote z ojca Buksy, przecież wyraźnie Kuba powiedział ze po tym potraktowaniu zamknął drogę do jakiegokolwiek przedłużania kontraktu w Wiśle.

I Was trzeba przekonywać że kibice mają prawo znać prawdę?
To może wszelkie walki Sarapaty i Dukata też szkoda że wypłynęły na światło dzienne?

I nas kibiców powinny interesować efekty.

W tej konkretnie sytuacji stoję za Obidzińskim, tj. że siedział cicho po rozstaniu. Nie wiem i nie oceniam jego prezesury bo nie mam ani kompetencji, ani nie znam faktów. Audiatur et altera pars*. Dlatego uważam, ze Kuba mógł sobie darować taki wywiad. Ja nie wiem kto na tym zyskał?
Co do Buksy, to dalej nie znamy stanowiska drugiej strony.
A propos Sarapaty itd: Co innego jest działanie w zorganizowanej grupie przestępczej, a co innego wypierdy na tweeterze o złym prezesowaniu. Już nie wspominając o https://dziennikpolski24.pl/wisla-kr...56/zd/26675740 to jest dokładnie tak samo (nie) dojrzałe. Przypomina mi to sytuacje, gdy dwoje rodziców sie rozwiodło (Trio i Obi) i nagle jedna strona zaczyna dziecku (kibicom Wisły) podjudzać na drugiego.
Już nie mówiąc o tym,że większość osób niezwiązana emocjnalnie z Białą Gwiązdą i Kubą również potępia takie działanie. No i jak to wygląda PR-owo? To jest jasny sygnał dla obecnych i potencjalnych współpracowników: "Jak się nie uda to zawsze mogę polecieć do mediów, mam za sobą kilkanaście tysięcy ludzi". No sorry, ale to nie jest dla nikogo zachęcające.

Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Nie bardzo rozumiem, dlaczego ktoś uważa, że nie należy publicznie podawać powodów dlaczego zwolniło się danego pracownika?

Naprawdę, Kuba, jak i my-kibce płaciliśmy Obidzińskiemu kasę za wykonywanie pewnych obowiązków. Jeśli zawalił kontrakt Buksy (chyba tego nawet nie neguje) to być może stracił dla nas kilka milionów euro...

Tak, należało go za coś takiego zwolnić i należy o tym mówić publicznie.

Dlaczego? Bo kibice w Wiśle są sponsorami koszulkowymi, oraz mamy ogromny udział przez karnety w budżecie... I jako sponsorzy mamy prawo wiedzieć dlaczego zaszła zmiana na tak ważnym stanowisku.

Dla mnie jest nie do ogarnięcia, że wolicie cisze w temacie.... Podobało wam się jak Junco odszedł z dnia na dzień bez powodu?
Jeśli ktoś kogoś zwalnia z pracy, to przważnie nie informuje całgo świata o przyczynach, tylko daje kwiaty/flaszkę/uścisk dłoni i papa, a nie wrzuca na jego konta społecznościowe, że był beznadzieny itd. Obi może zrobił te wszyskie rzeczy i możę stanowisko Kuby jest 100% zgodne z rzeczywistocią. I owszem może należało go zwolnoić. Tylko co zmieniłol to, ze wszyscy o tym wiedzą? Ostatni argument moim zdaniem nietrafiony, bo jak były negocjacje SA vs TS to jakoś nikt nie informował nas bo nam się zależy. Wiedzieli o wszyskim główni zainteresowani plus ew Zarząd Socios.

Na prawdę Kuba to jest normalny człowiek. I jak każdy człowiek popełnia czasem błędy. A ja mam wrażenie, że niektórzy uważają go za nieomylnego. I ostateczny argument jest taki, ze skoro to zrobił to musiał to zrobić. No nie. Mogł popełnić błąd. I moim zdaniem go popełnił udzielając tego wywiadu

*(łac. należy wysłuchać drugiej strony)
Ostatnio edytowane przez JudasPriest : 09.08.2020 o godz. 11:46.
Odpowiedz cytując