Wyświetl pojedynczy post
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2020, 22:28
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Olek przedłuży kontrakt to również wyjdzie na to że słusznie Kuba wyciągnął sprawę publicznie. Obi zrobił idiote z ojca Buksy, przecież wyraźnie Kuba powiedział ze po tym potraktowaniu zamknął drogę do jakiegokolwiek przedłużania kontraktu w Wiśle.

I Was trzeba przekonywać że kibice mają prawo znać prawdę?
Tylko, że w praktyce nie wiadomo gdzie Obi popełnił błąd, co zrobił źle, co Kuba ma mu w tej sprawie za złe. Konkret. Więc jak w praktyce możemy oceniać?

Cytat:
Co zrobił Obidzinski takiego dla Wisły, ze w konfrontacji z Kuba stoisz po stronie Obidzinskiego?
Mi się w tej sprawie nie podoba to, że przez wiele miesięcy Obi był przez klub wychwalany, z każdej strony mówiono o nim, że to profesjonalista, że jego zaangażowanie walnie przyczyniło się do zmniejszenia długów, że to człowiek, który nam pomógł i chwała za to, że trafił się taki ktoś a nie parodysta pokroju Zająca z Kielc. Jeden wywiad i nagle dzisiaj JA jako kibic powinienem zmienić zdanie o nim 180 stopni, ponieważ retoryka jest taka, że Obi w sumie to tylko się lansował, nie za wiele zrobił, spieprzył ważne sprawy. To jasne, że zawsze pójdę za Kubą bo to instytucja bo to człowiek któremu bezgranicznie ufam
ale nie mogę zapominać, że Kuba Błaszczykowski to mądry człowiek, świetny piłkarz, świetny człowiek, filantrop ale nie jakiś ekonomista, nie prowadził żadnej spółki i jeśli chodzi o zarządzanie jest amatorem. Problem wydaje mi się taki, że Obi podchodził do wiele spraw za bardzo korporacyjnie, nie miał obycia w świecie sportu przez co wiele rzeczy nie do końca rozumiał, inaczej rozmawia się z agentem piłkarza a inaczej z menagerem hotelu. Możliwe, że to co funkcjonowało przy jego poprzednich kontraktach tutaj się nie sprawdzało, możliwe, że dążył w takim postępowaniu bo przy poprzednich pracach "kropla drąży skałe i trzeba być twardym" (sprawa z miastem np.) było słuszne a tutaj nie przyniosłoby efektu nawet za 3 lata, stracilibyśmy tylko na tym czas i pieniądze.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 08.08.2020 o godz. 22:55.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując