Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2020, 12:16
Ja myślę, że można być kibicem Wisły, a nawet Jakuba Błaszczykowskiego, do tego trzymać kciuki za obecnych właścicieli (jakbyśmy mieli wybór), a jednak krytycznie oceniać pranie brudów na sieci - czy to w tym wywiadzie, czy na tt przez Królewskiego. Nie jest to zresztą pierwszy raz, Jażdżyński przecież swojego czasu wykorzystał w podobnych celach (wtedy to było jednak przemyślane, miało jakiś cel) interię, a Królewski regularnie na tt przerzuca się złośliwościami z kibicami i działaczami.

Już raz przerabialiśmy, a nawet przerabiałem, perspektywę nasi-dobrzy, obcy-źli.

Wygląda to wszystko nieprofesjonalnie. I w zasadzie wszystko się zgadza, bo o ile mi wiadomo Błaszczykowski nie jest działaczem/przedsiębiorcą z dużym doświadczeniem. Nawet w wywiadach udzielanych jako piłkarz zawsze mówił, co mu do głowy przyszło, wystarczy porównać go z Lewandowskim, żeby zobaczyć, jak wygląda kalkulacja i pragmatyzm.

Innymi słowy Błaszczykowski to amator, ale z sercem na dłoni. Nie ma powodu wątpić w szczerość jego intencji, trzeba trzymać kciuki za to, aby szybko się uczył. Co nie oznacza, że nie można zwracać uwagi na jego błędy. Jeśli nie uczyni też tego jego otoczenie, to z nauką (i z Wisłą) będzie krucho.

Co do Jadczaka, to nie czytałem, jakie tam sensacje przekazał światu tym razem. Jeśli pisał tak, jak to relacjonuje się na forum, to jest to absurd. Natomiast już raz pisał absurdy, a później okazało się, że coś w tych jego opowieściach było na rzeczy. Przy wszystkich jego ograniczeniach intelektualnych, warsztatowych i moralnych, które jestem w stanie zauważyć nie znając tematu, dobrze, że jest, bo ja informacje na temat Wisły zbieram właśnie pośrednictwem mediów. Jak się okazało, rzetelny przy okazji poprzedniego Zarządu był Miga, którego tu niesłusznie krytykowałem, patrząc na niego z perspektywy kaczki ze Stechertem. Może poczekajmy na jakiś jego tekst.
Ostatnio edytowane przez czaro : 08.08.2020 o godz. 12:18.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując