Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2020, 20:42
Że niby wiek u napastnika nie gra roli tak jak u stopera?

Co za wierutna bzdura. Na stoperze braki szybkościowe można łatać dobrym ustawianiem się. Na napadzie no sorry - ni chuja. Brożek jak miał 30+ to już mu brakowało tej formy fizycznej i szybkości. A jak się fizycznie zdołał doprowadzić do wysokiego poziomu (za co podziw, że mu się chciało w tym wieku) to zaraz kontuzja, bo mięśnie nie wytrzymywały obciążenia sprintami. A i tak to nie było to samo jak przed 30, gdzie każda defensywa ligi grała stoperami na 40 metrze (będąc przy piłce), bo do koła środkowego podchodzić przeciw Wiśle młodego Brożka to był blady strach.

Gracze jak Angulo, Paixao czy Robak, którzy ładują regularnie po 30tce to niestety wyjątki od reguły.

Wracając do składu. Nie ma co płakać po którymkolwiek piłkarzu - chyba, że Kuba by odchodził. Ci piłkarze ugrali ostatnie bezpieczne miejsce w lidze w poprzednim sezonie. Są co do jednego pod względem czysto piłkarskim zbędni. Poza Kubą jedynie by mi było szkoda Buksy czy Hoyo bo to nasza przyszłość.

Vukan był sympatyczny, lubiłem go. Myślę, że to był dobry deal i łatwo go było opchnąć, bo z jego zagrań wyszłaby mega kozacka kompilacja na youtube. Dobrze, że kontrahent nie oglądał meczy, bo to ile on bramek nam przy tym zawalił to łeb puchnie. A przeciwnicy wykorzystywali może z 20-30% jego prezentów. Generalnie był jak Święty Mikołaj - raz wypasiony prezent dla nas, raz dla przeciwnika. Rozdawał na lewo i prawo.

Życzę mu najlepszego w nowym otoczeniu [;
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.07.2020 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując