Wyświetl pojedynczy post
Matios98
Senior Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2020, 14:46
Mar85
Ja domyślam się po co ten przepis wprowadzono, żeby przymusić prezesów do rozwoju akademii, żeby mieli skąd tych młodych brać, faktem jest że u nas to zaniedbano, ale to są zaniedbania wieloletnie i to czy teraz będzie tu grał Balicki czy ten Albańczyk, to dla rozwoju akademii nie ma znaczenia, a będzie mieć na pewno znaczenie sportowe. Ja zwyczajnie kibicuje nie od wczoraj i już od dawna słyszę o tych młodych którym "wystarczy tylko dać szanse" potem oni z Wisły odchodzą i kończą gdzieś W I, II, czy III lidze, ale ludziom jakoś to umyka i dalej myślą, że ten czy inny zawodnik jest dobry bądź lepszy od innych bo jest "młody i perspektywiczny" jest to dla mnie zwyczajnie irracjonalne patrzenie przez różowe okulary na piłkarzy, tylko dlatego że mają taki a nie inny PESEL. (uczciwie przyznam, że kiedyś też takie złudne myślenie miałem)

Ja bym się tak tych młodych od kopa nie pozbywał, jest też tak że rozwój lub spadek u młodych bywa drastyczny np. Puchacz rok temu kopał się po czole w Sosnowcu i Katowicach ,a teraz sobie radzi, więc kto wie, może jeden czy dwóch z tych wypożyczonych skoczy na trochę wyższy poziom niż ten który miał kiedy był wypożyczany.
Ostatnio edytowane przez Matios98 : 23.07.2020 o godz. 14:49.
Odpowiedz cytując