Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2020, 12:43
Już kilku zawodników po sezonie się żegnało, szczególnie gdy dochodziło do transferów, więc to że nie było pożegnania na stadionie nie jest najważniejsze. Zawsze można zrobić je w kolejnym sezonie "przy okazji".

Co do młodzieżowca: najlepiej byłoby kimś obsadzić lewe skrzydło lub obronę. Pozostaje pozycje wydaje się być zbyt newralgiczne. W ataku grając 1 napastnikiem na Buksie całego sezonu nie pociagniemy. Obstawiam, że powinien zagrać w 90% spotkań średnio w wyniarze 30% czasu. Potrzebujemy Turgemana lub innego dojrzałego napastnika który uzupełni pozostaje 70% czasu gry. Do tego ktoś pokroju Tupty z oczywiście większą jakością jako alternatywa

Grabowski grał regularnie w Termalice i zapewne się mocno ogarnął, myślę że jeśli pochyli głowę i zmieni agenta (a po tej akcji to powinien) to spokojnie miałby u nas szansę na LO. Jeśli przeżyliśmy kiedyś wybryki Uchę to akcja z Grabowskim to pikuś przy tym.

Gruszkowski - wielką niewiadomą, ale mając nie najmocniejszych konkurentów duża szansa przed chłopakiem. Zarówno Niepsuj jak i Burliga są do wygryzienia.

Szot - za dużo miotania pozycjami. Tymczasem dla niego pozycja nr 6/8 byłaby optymalna. Choć powiem też że nawet z Arka zaskakiwał dość nieoczywistym i zagraniami. Za 1-2 lata może będzie materiał na 1 skład. Na razie ginie w fizycznej walce i próbuje nadrabiać innymi aspektami.

Pawłowski - wg mnie prezentuje podobny poziom co Kuljevic, szkoda tylko że ma podobno bardzo niskie notowania u Skowronka.

Hoyo - mocno poprawił się fizycznie, po ostatnim meczu nijak nie potrafię go ocenic. Teoretycznie zawsze jest obawa że przy regularnym graniu będzie mial casus Sobocińskiego z tego sezonu i niemiłosiernie ogrywamy, wg mnie za wcześnie na regularny 1 skład.

Podsumowujac:
Obowiązkowy młodzieżowiec: Gruszkowski/Grabowski
Pierwszym zmiennik Pawłowski/Buksa
Dalej Szot, Hoyo

Ewentualnie zawsze możemy kupić kogoś pokroju Płachety że Śląska ale to musiałby być strzał w 10.
Odpowiedz cytując