Wyświetl pojedynczy post
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2020, 06:45
Przyjście Sobiecha byłoby wielkim wzmocnieniem, jeśli jest faktycznie taki temat to należy się cieszyć. Jeśli jest temat zarówno Sobiecha i Turgemana, to raczej będzie wybór między jednym, a drugim, pieknie byłoby mieć obu choć raczej to nierealne.
Bardziej zastanawiają mnie skrzydła. Nie podziękowali makowi czy Wojtkowskiemu więc zakładam, że toczą się z nimi rozmowy w sprawie nowych kontraktów. Zakładając, że zostaną i doliczając Kubę to mamy 3 skrzydłowych więc przydałby się jeden solidny transfer na tę pozycję. Tak żeby Mak i Wojo byli opcją rezerwową, a nie do pierwszej 11.
Z Klemenzem też zapewne nowy kontrakt podpiszą, zatem mamy jego, Janickiego, Hoyo-Kowalskiego i ponownie potrzeba solidnego stopera do pierwszej 11 najlepiej, a w/w trójka niech walczy o skład.
Zostaje kwestia co z lewym obrońcą? Czy po tej całej akcji jest miejsce dla Grabowskiego? Jest młodzieżowcem, to duża karta przetargowa, może warto na niego postawić, pogadać, przedstawić sytuację. Ja sądze, że jemu zarówno Rasiak jak i Termalica zwyczajnie namieszali w głowie. Nie wiemy czy on pozostawał w kontakcie z Wisła. Możliwe, że było tak, żę chłopak nie miał wyjscia został przed faktem postawiony i miał grać. Ja bym na niego postawił na LO jako młodzieżowiec. Wtedy można Sadloka przesunąć na stopera (automatycznie mamy wtedy 4 stoperów) A Grabowski niech walczy z tym co wrócił z Lublina Gruszkowskim (chłopak jest PO aczkolwiek gra też na LO) Wtedy pozycję LO mamy obstawioną młodzieżowcami.
Odpowiedz cytując