|
Przede wszystkim to stanowczo za dużo czasu się tu poświęca Boguskiemu, kiedy jego pozostanie lub nie, to jest sprawa drugorzędna- czy nawet trzeciorzędna. Boguski jeżeli dostanie kontrakt, to zapewne za grosze i jako zapchajdziura i przecież od kilku lat nie jest ani naszym hamulcowym jak to niektórzy piszą, ani jakimś zbawicielem, który jest konieczny bez względu na wszystko jak piszą inni, on się tam poziomem dostosowuje, a trenerzy wiedzą lepiej co się dzieje na treningach i wewnątrz drużyny, ich decyzja, ich odpowiedzialność. Cały czas wszyscy zapominają, że tak naprawdę to my tu nie wiemy jaka będzie sytuacja finansowa w klubie, należy zakładać, że po słabym wyniku sportowym nienajlepsza. To nie chodzi o to, że Boguski jest nam zbędny, czy potrzebny tylko my nawet nie wiem jak ta kadra ma wyglądać, wiemy że będzie okrojona względem tego co teraz, zapewne w sporej części wypełniona młodymi, a jak jest z tymi naszymi "talentami" to wszyscy wiemy. Ja się naprawdę nie zdziwię jak będzie wybór na zasadzie Plewka czy Boguski i zarząd zdecyduje, że jednak Boguski. To na pewno będzie sezon na odmłodzenie kadry, ale nie wyobrażam sobie, że będziemy tylko grać jakimiś Dudami, Plewkami i Zdybowiczami, bo wtedy to nawet to 1 miejsce spadkowe nas nie uratuje. Generalnie, to jestem dobrej myśli, aczkolwiek nie liczę na jakieś szałowe ruchy jak np. zatrzymanie Turgemana czy sprowadzenie Imaza, jak dla mnie to sci-fi, ale zima pokazała, że potrafimy szukać zawodników i można się spodziewać, że i tym razem kogoś ciekawego sprowadzimy,
kogoś kto jakiś poziom zagwarantuje i spokojnie się utrzymamy zajmujące miejsce 8-10.
|