Wyświetl pojedynczy post
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2020, 13:03
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam sie z czego sie cieszycie. Z wymeczonego 1:0 po karnym, gdzie brakowalo pomyslu na gre?
Ja bym rozumial ten umiarkowany dystansowy optymizm, gdyby Skowronek przejal zespol w czasie przerwy wirusowej. Ale przejal wczesniej, zespol prezentowal sie niezle, a teraz jest po prostu kupa dupa, kamieni kupa i drzymy o trzymanie a realne bylo jeszcze niedawn oze wejdziemy do 8 przy szczesliwym splocie innych wynikow.

Mnie razi kolejna rzecz. "Michal Buchalik to bardzo dobry bramkarz, ktory caly czas pracuje nad gra nogami i widzimy tego efekty" czy cos takiego na koncu bylo. Po czym sadza go na lawce.

Podobno w szatni atmofera zajebista

Znajac zycie jesli Skowronek utrzyma zespol to zostanie na kolejny sezon. Mysle ze start nowego sezonu i powiedzmy 7-8 spotkan przyszlego sezonu bedzie momentem na finalne oceny.

Mnie Skowronek nie przekonywal, i nie przekonuje.
Ciesze sie, ze nie odkrywal kwadratury kola i postawil na sprawdzone rozwiazania i mam nadzieje, ze nie bedzie znowu stosowal taktyk ktore wymusza sytuacja itp.
No, ale jednak Skowronka winą nie jest, że na mecz z Rakowem Niepsuj jak się okazało nie był jeszcze fizycznie gotowy do gry, więc przy nieobecności Burligi nie miał kto grać.
Nie jest też jego winą, iż Turgeman dopiero wrócił do zdrowia (i dalej nie ma siły na 90 minut), a oprócz niego nie ma w sumie napastnika.
Nie można go winić za brak lewego skrzydła (Mak, Wojtkowski - kontuzje).

Na pewnych pozycjach (środek obrony, środek pomocy) Wisła ma bardzo szeroką kadrę. Na PO wyskoczyła kumulacja absencji (Bury, Niepsuj), skrzydła są wąskie i je kontuzje jeszcze dobiły, pozycja napastnika to standardowy problem.

Owszem przekombinował i zawalił mecz z Rakowem na wyjeździe, ale on naprawdę średnio ma kim grać poza środkiem pomocy + Kuba i (przynajmniej jest dostępny już) Turgeman z przodu. Boguski, Tupta, próba Holowni, Chuca, Vukan jako fałszywe skrzydło, Silva - co kto gra to jest problem.
Odpowiedz cytując