|
Według mnie rozpatrywanie tego, czy Skowronek to aby na pewno dobry trener dla nas, to jakaś dziwaczna rozkmina oparta o te ostatnie mecze po restarcie, a nie biorąca pod uwagę całej jego pracy (warto choćby przypomnieć, że przystępując do meczu z Pogonią mieliśmy 9 pkt straty do bezpiecznego miejsca, a teraz mamy względnie bezpieczna sytuacje), z resztą tak naprawdę zastrzeżenia można mieć jedynie do JEDNEGO meczu (ostatniego z Rakowem), ale jak widać mityczne wnioski zostały wyciągnięte i to najważniejsze. Co do naszej kadry, to ani nie jest poziom Piasta z mistrzowskiego sezonu, ani nie jest to zgraja patałachów, nie zapominajmy, że dokonaliśmy prawdziwego ewenementu na skale eklapy i przewaliliśmy 10 meczów z rzędu, przecież wystarczyłoby, że wygralibyśmy z nich 3 i byśmy byli w tym samym miejscu co Raków, Gównik, a przecież to byłoby jak najbardziej w naszym zasięgu bo jednak tych 3-4 piłkarzy wyróżniających się na tle ligi mamy.
Ja osobiście liczę, że taki koszmar jak 10 porażek z rzędu się już nie powtórzy w przyszłym sezonie, w lecie kilka zmian zrobimy w kadrze, zbudujemy solidną ekipa, która do końca będzie się liczyć w walce o 8 i tyle mi wystarczy.
|