|
3 punkty wyrwane ambicją i zaangażowaniem. Bardzo mnie cieszy że goście których zaraz może tu nie być zostawili na boisku tyle zdrowia i potu. Dziś żaden z nich nie zasłużył na krytykę.Zespół totalnie nie przygotowany fizycznie więcej nie mógł z siebie wycisnąć.
Lis chociaż nie miał wiele do roboty zagrał o lata swietlne lepiej niż Buchal. Przede wszystkim głowa wysoko, klata wypięta. Pewność siebie bardzo wazna rzecz a nie skulony jak Michal gdzieś przy lini ze swieczkami w oczach no sory lubie go ale no tak jest. Lis dobrze rozgrywa nogami. Nie bał sie wyjść piąstkować tak jak mówię pewność siebie. No i jest młody ma warunki fizyczne.
Cała obrona dobry mecz. Najlepszy w formacji dziś Rafał Janicki. Możecie się śmiać ze kierownik defensywy itp ale dziś naprawde był kierownikiem. Ustawiał kolegów z obrony i z drugiej lini, krzyczał zarządzał przy tym sam nie popełniał błędów. Uruchamiał podaniami ofensywe, widać było że bardzo mu zależało żeby drużyna się nie cofła zbyt głęboko i świadomie temu zapobiegał w porownaniu do Klemenza który potrafi tylko podać do bramkarza to nie ma co porównywać.
Dawid Niepsuj Solidnie. Fajnie sie podłączał w ofensywie przy czym szybko wracał. Nie zostawiał pustej strony. Nie zanotowalem błędów oprócz kartki. Solidny rzemieślnik w stylu Tomka Cywki tylko gra na innej pozycji,pracuś, lubię takich gości. Kuba mu podawał a zauważyłem że nie każdemu to robi co też o czymś świadczy.
Hebert przede wszystkim to w końcu SCHUDŁ i od razu widać tego efekty. Bardziej pokazuje sie do gry, lepiej nadąża.
Maciek Sadlok dużo biegał czym przynajmniej oddalał gre od naszej bramki ale efektywność tego biegania w ofensywie no mogła by być lepsza lekko mówiąc, nie potrzebne faule w końcówce zagotowała się głowa z braku siły. Troche sie podwajali z Mateuszem Hołownią. Mateusz od 60 minuty sinoszarofioletowy, wiem ze komentatorzy go krytykowali ale gość zostawił na tym boisku wczoraj chyba najwiecej serca i flaków. Dużo nie dokladnosci ale zadupcal cały czas z lewej na prawą z obrony do ataku i tak w kółko, pokazywał sie wszędzie, wydaje mi się ze ta niedokladnosc wynikla z tego ze już poprostu chlopak w pewnym momencie nie widział na oczy. Naprawde bym sie wstrzymal z krytykowaniem takiej postawy. Srodkowi pomocnicy troche bez jaja wg mnie.. Nie wypracowali zadnego zagrożenia. Kuveljic głupi faul. Mogł wylecieć z boiska i nikt z nas nie mógł by mieć pretensji. A mógł tez rozjebać poważnie noge temu chlopakowi z Płocka. Ciekawe co Boguski myśli o takim zachowaniu
Basha oprócz dwóch czy trzech strzałów niezbyt widoczny. Brak brania ciężaru rozgrywania na siebie, brak ryzyka jakichs krosowych podań itp. Chuka tak samo jak Basha tylko jeszcze przez pół trzeba by to podzielić. Dobrze ze się Rafał Janicki na nich darł żeby coś pchali do przodu bo tak to by podawali piłkę w poprzek cały dzień a może i dwa dni.
Kuba duch drużyny. Swoją postawą myślę że daje bodziec reszcie do zapieprzania i starania się. Fajnie operuje piłką na małej przestrzeni, widać jakość i lata doswiadczenia. Potrafi nabić na kimś aut czy róg w ważnym momentach nie przypala się. Ale z drugiej strony to te lata grania i doświadczeń widać też w negatywnym aspekcie. Poprostu Kuba jest wyjebany fizycznie jak koń co całe życie wozil ludzi nad morskie oko przeladowanym wozem. Wydaje mi się że ma jakiś uraz i gra na tonie przeciwbólowych.
Alon Turgenman kurcze co za gość.. Przerastal wczoraj wszystkich 22 gości na boisku o kilka długości. Facet u nas w zespole nie ma z kim pograć poprostu. Nikt tak szybko nie działa i nie myśli jak on. Drugi mecz po takiej dlugiej kontuzji i taka jakość to aż nie do wiary.. Pomyśleć ze to tylko drugi czy trzeci napastnik Austrii Wiedeń za jakieś marne kilka setek euro a jak odstaje od reszty. To tylko pokazuje jak słaby jest poziom naszej ligi i nas samych w tej lidze.
Trener w końcu nie kombinował z dziwnymi ustawieniami drużyny i dało to efekt. Ale tak słabo przygotowanej Wisły fizycznie ja nie pamiętam.. Może za Tadzia Pawłowskiego a może poprostu za krótko zyje. Zmiany nic.nie wniosły, wręcz oslabily. Szczegolnie dziwi mnie postawa Zhukova. Gość jest cienki jak moje majty w kroku od czasu przerwy w rozgrywkach.
Kibice, pomimo tego że szczerze mnie irytują wszelakie zakazy i ograniczenia praw ludzkich szczególnie tak debilne zakazy i ograniczenia które teraz mamy to fajnie pokazali że jednak Kraków to kulturalne miasto z cywilizowanymi ludźmi. Szczególnie w czasie gdy tak bardzo potrzeba nam jako Wislakom pozytywnego wizerunku wśród zwykłych oglądaczy wiadomości i faktów, ale i tak nas pewnie nigdzie za to nie pochwalą bo to nie modne.
Płock chyba obecnie jest najslabszym zespołem w lidze. Gdyby nie punkty nastukane podczas efektu nowej miotły raczej już by mieli pozamiatane tak samo jak Łks. Chociaż jakoś i tak coś czuję ze to ich dosięgnie topór
Ostatnio edytowane przez Sylwus1988 : 24.06.2020 o godz. 11:24.
|