Cytat:
|
Wisła" to piłka nożna i każda inna dyscyplina.
|
Ale
Cytat:
Są jednak priorytety, a takim od zawsze była i jest piłka nożna, z tym nikt nigdy nie dyskutował.
|
czyli uważasz tak samo, tylko ubierasz to w inne słowa.
Dlatego nikt nie wyobraża sobie aby prawdziwa (moje słowo)/ priorytetowa (twoje) Wisła grała w piłkę poza Reymonta "bo taniej", a nikogo nie rusza gdy dzieje się to z innym sekcajmi.
Nikt nie wyobraża sobie, aby prawdziwa/priortetowa Wisła zmieniła nazwę dla sponsora, a nikogo to nie rusza w przypadku Śnieżek, CanPacków, Platinimów itp...
Nikt nie chce kupowania licencji dla prawdziwej/priorytetowej Wisły, a wszystkich waliło gdy LMM kupował licencję od Unii, czy dla szermierzy.
"Śmierć" sekcji pływackiej (która już zawieszała działalność i całkiem niedawno ją - gdybyś nie wiedział - wznowiła) mogłaby nadejść szybciej - TS nie dysponuje bowiem środkami, które pozwoliłyby wyremontować obiekt, utrzymać go. Nie oddano basenu, żeby firma "zrobiła sobie saunarium", tylko po to, by mieć środki na utrzymanie innych sekcji, na bieżącą działalność, na rachunki...
Jaki związek ma wpis do hipoteki z możliwością remontu basenu przez TS Wisła - nie wiem. Ale pewnie mi zaraz wytłumaczysz.
Cytat:
|
"Śmierć" sekcji pływackiej (która już zawieszała działalność i całkiem niedawno ją - gdybyś nie wiedział - wznowiła) mogłaby nadejść szybciej - TS nie dysponuje bowiem środkami, które pozwoliłyby wyremontować obiekt, utrzymać go. Nie oddano basenu, żeby firma "zrobiła sobie saunarium", tylko po to, by mieć środki na utrzymanie innych sekcji, na bieżącą działalność, na rachunki...
|
Jeżeli w grę wchodzi likwidacja sekcji i oddanie terenów i obiektów prywatnym podmiotom - to każdy będzie umiał to zrobić.
Możesz przekazać Wisłockiemu jak zrobić koszykówkę kobiet dochodową - zwolnić wszystkich pracowników, zlikwidować drużynę, koszty jej utrzymania będą wynosiły 0 zł. Samą halę wynająć prywatnej firmie, która bierze na siebie koszty utrzymania i daje nam ochłapy z zysku. Ta da! "Sekcja" koszykówki przynosi pewny i stały zysk...
Na tym cała sztuka polega, aby uratować finanse pozostawiając sekcje przy życiu...
Cytat:
|
aki związek ma wpis do hipoteki z możliwością remontu basenu przez TS Wisła - nie wiem. Ale pewnie mi zaraz wytłumaczysz.
|
Zacznę może od pytania do Wisłockiego (może masz jeszcze z nim kontakt?) - jaka firma przenalizowała ofertę Platinum i uznzała ją za opłacalną, a wpis do hipoteki na kwotę 25 milionów złotych za rozsądny i konieczny? Bo naprawdę zrobili to błyskawicznie, chciałbym poznać jej nazwę...
Bo chyba o tym czy wpisać 25 milionów, a nie 24 miliony nie decydował pan Wisłocki po studiach fikołkowych?
A jaki jest związek? Pokazuje jak bardzo TS zadłużył tereny i co (potencjalnie, bo wiadomo, że miasto z Wisłockim rozmawiać nie będzie) można było za taką kwotę zrobić...
Zresztą sam piszesz:
Cytat:
|
Ile będzie zarabiał, nie wiem - liczę, że zostanie to zakomunikowane i że władze TS nie dały się w kwestiach finansowych wykiwać.
|
Zastanówmy się - skoro wpis został dokonany błyskawicznie - kto kogo wyruchał? Młody rekin biznesu ze swoją armią doradców, czy nauczyciel WF z LMM jako doradcą i mentorem?
No proszę cię...