Dokładnie o to miejsce mi chodzi!

Niby jest tam jednokierunkowa ale w dniu meczu można tamtędy jechać pod prąd. Przynajmniej aż pod stadion. Problem w tym, że jadąc od pętli tramwajowej, jak wspomniałeś, nie widać dobrze tego znaku zakazu. Ja dopiero teraz na street view zwróciłem na niego uwagę :/
Taka mała ciekawostka: Na street view zdjęcia miejsca o którym rozmawiamy są robione w lipcu 2017 ale jak się wejdzie w link od Ciebie i podciągnie widok pod sam wjazd na teren o którym rozmawiamy, zostanie wczytane zdjęcie z... maja 2014

Bardzo się tam pozmieniało przez 6 lat.
Byłem na komendzie i dowiedziałem się, że staliśmy na terenie drogi wewnętrznej do prywatnej posesji. chodzi o budynki które są tam budowane (bloki? hotel?) Nie ważne, że staliśmy na poboczu za siatkami i nie blokowaliśmy nikomu przejazdu. Ważne, że nie mieliśmy pisemnego pozwolenia od zarządcy terenu na postój w tamtym miejscu. Ktoś zadzwonił i zgłosił, policja przyjechała i pospisywała wszystkich. Czyli jednym słowem: zakaz ruchu, nie dotyczący mających pozwolenie [...], czyli to co napisane było na tabliczce pod znakiem, którego nie widzieliśmy xD Sprawa wyjaśniona.
Dowiedziałem się też, że policja dotychczas przymykała oko na parkowanie w tamtym obszarze ale ostatnimi czasy to się zmieniło i mają tam coraz częściej robić naloty. Myślę, że ma to związek ze zbliżającym się wielkimi krokami zakończeniem budowy tamtych budynków. Odradzam dalsze parkowanie w tamtym miejscu.