Mam chwilę więc tak sobie zerknąłem bardziej szczegółowo na kadry i tak:
Buchalik - Peskovic - Obiektywnie Peskovic. Mimo, że Buchal ten sezon bez jakiś większych pomyłek i jest solidny to jednak często bije od niego taka niepewność. Przykład bramka Urygi: Kto wie czy gdyby nie został w bramcę zamiast zrobić dwa kroki w przód a potem w tył to nie zdążyłby tego odbić. Peskovic to jednak mocny punkt sąsiadki
Obrona:
U nas raczej na pewno Niepsuj - Klemenz - Sadlok i pytanie czy Janicki czy Hebert
Sąsiadka: Rapa-Helik-Jablonsky i pytanie czy Siplak czy Pestka
A więc Rapa-Niepsuj. Wydaje mi się że ciut lepiej Rapa ale też bez dużej różnicy. Niepsuj trochę mnie razi że jak już dostanie tę piłkę w ofensywie to nie za bardzo wie co z nią zrobić. Wrzutki słabe, 1vs1 praktycznie bez szans. Plus że dużo biega i przynajmniej daję tę opcję Kubie że albo może mu zagrać albo iść sam co na pewno pomaga. Fizycznie wydaje się dobrze przygotowanym ale jakościowo wydaje mi się trochę lepszy Rumun
Sadlok - Pestka/Siplak: Sadlok dla mnie to nasz mankament. Według mnie strasznie obniżył loty zwłaszcza jeśli chodzi o jakość w ofensywie. Na szczęście u sąsiadki też nie jest jakoś dobrze ta pozycja obstawiona. Pestka przeplata mecze dobre ze słabymi, Siplak podobnie. Dla mnie tutaj remis.
Hebert(Janicki)/Klemenz - Helik/Jablonsky - Jeśli zagra Hebert to uważam że mamy lepszy środek obrony niż sąsiadka. Jeśli zagra Janicki to remis. Helik to bomba zegarowa w Cracovii. Ma natomiast duży plus bo jest bardzo groźny przy stałych fragmentach gry w ofensywie co np. nie można u nas powiedzieć o Janickim czy Klemenzie. Jablonsky solidny ale też zdarzają mu się błędy. Mimo, że Janicki się poprawił od początku rundy zdecydowanie wolałbym na ten mecz Heberta żeby czyścił te wrzutki z którymi mamy nie lada problem.
Środek pomocy
Żukov-Savicevic-Basha vs Gol-Lusiusz-Amerstoof/Loshai - Uważam że tutaj mamy przewagę jeśli Savicevic zagra odpowiedzialnie. Gol z Lusiuszem to dobrzy pomocnicy. Zwłaszcza młody zrobił nie lada postęp i zapierdala zdrowo (podobnie jak u nas Żukov). Natomiast Basha ze wspomnianym Żukovem im nie odstępują i tutaj bym dał remisik. Natomiast 3 do środka Savicevic ma większy potencjał niż występujący u nich za napastnikiem Holender lub Loshai. Na papierze wydaje mi się jesteśmy ciut lepsi w tej formacji ale trzeba to potwierdzić na boisku bo środek wygrać środek w tym meczu będzie bardzo istotne.
Błaszczykowski/Wojtkowski - Hanca/Wdowiak(Fiolic) - Tutaj remis ze wskazaniem na naszych. Po Kubie i Rumunie wiadomo czego się możemy spodziewać. Kuba mimo że już nie robi przewagi swoimi dryblingami to jednak jego ustawianie się i momentami świetne zagrania robią robotę, a Rumun też ciągnie grę Cracovii w tym sezonie. Niewiadomą po jednej i po drugiej stronie będzie drugie skrzydło. U nas pewnie znowu Wojtkowski który przeplata dobre mecze ze słabszymi i tu jest potencjał do wykorzystania. Podobnie u sąsiadki Wdowiak lub ten Fiolic.
Atak
Lopes vs Buksa/Brożek/Tupta - U sąsiadki mimo że ostatnio zagrał Vestenicky to nie mam wątpliwości że tym razem wyjdzie Lopes i jego na ten moment stawiam trochę wyżej niż każdego z wymienionej u nas trójki. Olek widać że ma braki a w tym meczu może go naprawdę zjeść trema, Brozio swoje lata ma dodatkowo jeszcze po kontuzji gdzie zawsze mu się ciężko wracało i ta forma na początku nie byla najwyższa, a Tupta mimo że strzelił ostatnio gola to mnie nie przekonał za bardzo. Według mnie tu przewaga sąsiadki mimo że ten Hiszpan ostatnio lekko dołuje z formą
Podsumowując dla mnie kadrowo obie drużyny wyrównane. Nawet jeśli jest gdzieś przewaga jednej ze stron to tak naprawdę jest ona tak niewielka że decydująca będzie danego dnia dyspozycja. Bardzo ważne będzie jak zagramy jako całość. Chłopaki muszą być blisko siebie, doskakiwać agresywnie i od początku nie dać rozwinąć skrzydeł Cracovii. Jeśli Hebert będzie zdrowy to uważam że powinien zagrać bo Janicki mimo że nie robi jakiś baboli w tej rundzie to jednak przy wrzutkach Judaszy Brazylijczyk będzie bardzo przydatny.
Ehh będą nerwy...