Żartobliwy ton wypowiedzi przeraża niesamowicie...
O jakiej pikiecie wy tutaj mówicie?
Przecież prezes Socios jasno wyraził swoje zdanie - Socios są po stronie trio. Ale? Ale - niezależnie kto będzie właścicielem Wisły, Socios dalej będzie finansowało spółkę... Innymi słowy: defacto nie są po żadnej stronie.
Stanowisko nie ulegnie zmianie, gdyż nikt w idiotyczne ankiety (jakie sugerowałem dwa miesiące temu), nie będzie się bawił. Wszak wszyscy są za "oczywistą oczywistością", a oszołomów o odmiennym zdaniu nie ma co słuchać...
Co ciekawe w sporze TS-Trio pada argument o sklepiku... Co się dzieje w między czasie?
TS - rozpoczyna ofensywę gadżetową
Ultrasi (popieram, żeby nie było) - rozpoczynaja ofensywę gadżetową.
Topowy Styl Wiślacki (nie mający niiiiiic wspólnego z poprzednim układem) - rozpoczyna ofensywę gadżetową.
Co jest ciekawe TS - uważa, że piłkarska Wisła, prezentowana przez Kubę Błaszczykowskiego nie może dostać praw do herbu - tak za free. Przecież oni tylko ogarniają Wisłę w Ekstraklasie - ot, wielkie mi rzeczy. Skomplikowana sprawa do zbadania dla prawników...
Ale, nie mają nic do bezprawnego używania naszego herbu przez grupę "Topowy Styl Wiślacki", oraz użyczania im za free hali do dystrybucji. Oj, nie mają czasu do zgłoszenia ewidentnego wałka do facebooka...
Socios Wisła zaś przeszło samych siebie, promując gadżet TS:
Co jest tak naprawdę złamaniem (bądź nadużyciem, zależnie od interpretacji) statusu stowarzyszenia, które jasno mówi o promocji Wisły SSA, Akademii Wisły, bądź wolontariatu. Tyle. Nie ma nic o innych sekcjach...
Zresztą do łamania/nadużywania statusu już dochodziło na FB - promocja koszykarek, ultrasów itp.
Zanim, ktoś mi zarzuci to oświadczę- w większości wypadków, nie mam nic do tych nadużyć. Zawsze uważałem, że kibice powinni wypuszczać swoje gadżety (nie poprawne politycznie), pod delikatnym płaszczykiem klubu, który niby-nie widzi co się dzieje pod wejściem do hali...
Ale bez jaj. Gadżety kibicowskie, to koszulka raz na miesiąc czy dwa, nie cały asortyment....
Nie w obecnej sytuacji....
To po prostu plucie na twarz obecnym włodarzom Wisły - Jażdżyńskiemu, Królewskiemu i Błaszczykowskiemu.
Tylko dzięki temu ostatniemu nazwisku nie mamy dużo bardziej agresywnej retoryki pod tytułem "złe nie kumate informatyki chcą nam ukraść herb". Dlatego trzeba ich zmusić, aby sami się wycofali i za pół roku oświadczyć:
"niestety Kuba i spółka się wycofali, ale my damy radę, trzeba nas jeszcze więcej w socios! Ku chwale TS!"