Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2020, 09:16
Cytat:
Korona była na fali (zero z tyłu) i przez dużą część pierwszej połowy nas trzymała na naszej połowie.
Zobacz na tabele bódynia: https://wislakrakow.com/forum/showpo...2&postcount=84
Korona jest na 6 miejscu w 2020
Chodziło mi stricte o 2020 rok, czyli o grę po przerwie zimowej. Oczywiście Korona nie traciła bramek w tym roku (czyli mowa o 2 meczach plus trzeci wczoraj z nami) ale też nie strzeliła ani Górnikowi, ani Jadze.

Generalnie liga jest wyrównana i nie ma tutaj jakichś wielkich faworytów, ale trzeba przyznać, że własnie tak jak napisałem gramy z drużynami, które są w dołku, gramy z dołem i ze środkiem tabeli a środek ten to Jaga i Wisła Plock, które są totalnie pogubione ostatnio.
Czy to obowiązek z nimi punktować? Nie. Nie gramy o mistrza więc z naszej pozycji, pozycji do niedawna spadkowej to jest nasz sukces, że golimy takich frajerów nie pozostawiając im sztycha.

I za to gratulacje dla trenera i piłkarzy, że jesteśmy bezwzględnie skuteczni.
Ale tak jak mówiłem mamy tutaj ten łut szczęścia, że gramy z tymi zespołami, które sa pod formą. Z uwzględnieniem, że liga jest wyrównana więc duzych rożnic nie ma czy się gra z 1-5 drużyną czy z 10-15, aczkolwiek jak trafimy na te top 5 i to jeszcze na jakiś zespoł, który coś gra aktualnie ot na pewno będzie ciężko.

Cieszy to, że mamy dobre przygotownaie fizyczne i szeorką lawkę, jak na nasze ostatnie perypetie. I tyle na tą lige wystarczy. Biegać, mieć zmiennikow w razie kontuzji i chcieć... Trochę to przykre, ale tak własnie jest.
No i my teraz mamy ten luksus, że w takiej sytuacji to możemy sobie walczyć o punkty. A jak każdy oddychal rekawami po pierwszej połowie meczu, a do tego jedyną alternatywą na zmianę było wpuszczenie emeryta 35+ letniego lub juniora/ciut starszego ale wcale nieogranego człowieka, to czego mogliśmy wymagać?

Teraz kondycja jest, ławka jest i nawet transfery typu Janicki czy Niepsuj odpaliły. Magia
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując