Cytat:
Nie mam czego symulowac, ludzie ogarnijcie sie
|
Wehrmacht, czy ty rozumiesz sens tego tematu?
W temacie tym analizujemy statystyczne możliwości,
mało prawdopodonych wyników ligowych. Nikt nie robi analizy czy możliwe jest utrzymanie - każdy wie, że jest 1000 możliwości odrobienia 2 punktów do Arki w 9 meczach. Ten temat zawsze służył, stricte matemtycznym rozważaniom... Dlatego nie pisz w tym temacie, że coś jest niemożliwe, jeśli
matematycznie jest możliwe...
Cytat:
|
Naprawde ktos tu uwaza, ze po wygraniu 3 meczow z rzedu w kolejnych 9 wygramy minimum 7, a 2 zremisujemy (co i tak moze nic nie dac)? Wy sie wszyscy szaleju najedliscie czy to jakas zbiorowa halucynacja lub choroba psychiczn
|
Może i tak nic nie dać, a może się okazać, że jeśli Wisła Płock i Jaga złapią zadyszkę toda nam awans 7 zwycięstw i porażki z Legią i Lechem.
Bo nie wiem na jakiej podstawie uznałeś, że Płock, Jaga czy Zagłębie będa punktować tak jak ich średnia obecnie wynosi...
Ba, zrobiłem nawet symulację w której przegrywając mecze z Lechem, Legią i derby mamy 38 punktów a 9. w tabeli Jagiellonia ma punktów 36... Mogę Ci wysłać symulację wyników - ty powiesz mi, który wynik nie jest możliwy - ja obstawie całą wypłatę na niego, a w przypadku (niemożliwej) wtopy, zwrócisz mi kasę?
Z takich symulacji układanych typowo pod nas - jest możliwość, że przegrywając mecze z Legią, Lechem, Cracovią i Piastem - zajmiemy miejsce w ósemce. To już byłby totalny cud, ale jest to możliwe - mogę wysłać ci konkretne wyniki.
Przypomnę tylko - Wisła Płock w 9 meczach ligowych pod rząd - wygrała osiem razy! Z kolei Wisła Kraków, nagle po nie złym starcie zalicza 10 meczy pod rząd przegranych. Polska liga jest mega wyrównana, każdy wynik w każdym meczu jest mozliwy. Dlatego mówienie, że to "jest nierealne" jest po prostu typowym nudzeniem.
A istotą bycia kibicem jest zawsze liczenie i trzymanie kciuki za najbardziej
optymistyczny, ale możliwy matematycznie wynik.