Ogryzek napisał(a):

Trener to zawód wysokiego ryzyka. Są wyniki, jest praca. Chwaliłem Stolarczyka jak było za co. Jak doprowadził zespół do serii porażek z hańbiącym 07 byłem za jak najszybszym jego zwolnieniem. To samo tyczy się Skowronka. Nieprzypadkowo ci ludzie zarabiają dziesiątki tysięcy miesięcznie. Ich praca, to nie praca na "etat" ale ciągłe wyzwanie. I nie ma znaczenia że pół roku temu było świetnie. Tak jest na całym świecie. Trzymanie pseudo lojalne Stolarczyka mogło skończyć się spadkiem w otchłań IV ligi.
I co z tego że Stolarczyk rok temu było "dobry'? Stracił kontakt z zespołem, nie potrafił nic z niego wykrzesać, zawalił przygotowanie itd. To wystarczy.
Jesli tego nie rozumiesz to do piaskownicy. Tu nie ma sentymentu i pseudo lojalności. Każdy trener, nawet najlepszy na świecie zostanie prędzej czy później zwolniony. No chyba że sam odejdzie. Taka praca.
Dla mnie liczy się Wisła a nie jeden czy drugi piłkarz albo trener.
btw
Teraz jesteś Wiślak. Niech ci będzie.
|
Jaki kontakt z zespołem? Stracił zespół a nie kontakt z zespołem. Jak tego nie rozumiesz to do piaskownicy. Kilka lat temu kopałem w Podgórzu (A klasa). Nieoczekiwanie do tego klubu przyszedł trenować Grzegorz Pater. I to wcale nie oznacza że z takim gościem na ławce klub sobie ot tak wejdzie do 3 ligi. Do tego potrzebne są pieniądze. Na początku razem z nim przyszło kilku dobrych grajkow i A klasa wygrana w cuglach. W następnym sezonie brakło punktu do awansu do IV ligi i ci lepsi poodchodzili. I co? Mimo że trenował nas gościu który miał kilka MP i ładował gole Barcelonie to z kalekami na boisku niewiele mógł zrobić. Efekt? Jeszcze dwa sezony w środku tabeli okręgówki i spadek do A klasy. Najważniejsza jest jakość piłkarzy. Oczywiście nie twierdzę że Stolarczyk powinien nawet z taką kadra jaka wtedy posiadał notować takie wyniki i nawet decyzję o jego zwolnieniu w tamtym momencie rozumiałem, ale nigdy by mi nie przyszło żeby z nim "jechać"
Można zwolnić trenera, można go nawet krytykować, ale obrażać trenera który dał tyle dobrego Wiśle w poprzednich latach to szczyt buractwa. A już wogole jak się pół roku wcześniej wychwalało go pod niebiosa. Gościu proszę cię, jak za pół roku masz pisać teksty obrażające Skowronka to teraz się nie ośmieszaj i nie pisz jaki on jest zajebisty