Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.02.2020, 20:11
Cytat:
Żukow - 90 min.
Turgeman - 70 min.
Hebert - 45 min.
Kuveljić - 0 min.
Hołownia - 0 min.
Tupta - 0 min.

To tyle odnośnie oceniania transferów.

Oczywiście sam jestem zadowolony z tego jak to wygląda na ,,papierze" bo piłkarze wydają się bardzo dobry jak na nasze możliwości (przynajmniej większość).

Jednak ile to już razy było wałkowane odnośnie nie tylko piłkarzy którzy mieli pojedyncze mecze dobre przykładowo żeby daleko nie szukać: Drzazga z jego serią 3-ech meczów tamtej wiosny (choć on jeszcze ma ważny kontrakt), Crivellaro z jego golem z prawie połowy boiska w debiucie. O takich którzy na papierze ligię mieli roznieść to nawet mi się nie chce wspominać (jedne z takich największych niewypałów to na szybko mi przychodzą - Bałaniuk, Perez, Ze Manuel, Valencia). Trenerów - Stolarczyka z którego chciano robić trenera kadry, Maaskanta o którym się pisało, że niedługo całej lidze odjedziemy. W końcu działaczy - cudotwórcy Valckxu, Junco którego wydawało nam się, że lepsze kluby z ligi nam podkupią.
Nie o to chodzi, widać po prostu, że tych 3 chłopów umie, grać, ich CV jak na nasza obecną sytuację mają dobre. A to czy złapią czy zgubią formę, czy się zagubią w życiu to inna kwestia. Może z nich nic nie wyjść ale widać po tym jednym meczu, że od nich nalezy wymagać i że wnieśli jakosć. Dla mnie tyle wystarczy aby powiedzieć, że te 3 transfery są dobre. A czy to pójdzie w stronę np Brożka, który mimo wieku zaczął sezon zajebiście i nastrzelał goli, czy brożka, który się zaciął to jest zupełnie inna sprawa.
6 transferów, myslę, że sensownych, trójka się już pokazała w grze, reszta myslę, że jest bardziej na rezerwę aby wnieść też jakoś na lawkę, stąd pozbycie sie kilku piłkarzy i poszerzenie tejże ławki, żeby nie musieć płakac przy 1-2 kontuzji w zespole lub dlatego, że jedyną alternatywa na daną pozycję jest mlody chlopak, który niekoniecznie ogarnia.
Także jak dla mnie wszystko zrobione z głową, piłkarze jak na mozliwości obecnej Wisły sensowni, trzech już pokazało, że mogą być wzmocnieniem i znają się na grze na swoich pozycjach.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując