gizmowisla napisał(a):

Moja ocena zawodnikow i meczu - tylko moja subiektywna - TYLKO I WYLACZNIE PO TYM MECZU : Buchalik - trudny do oceny bo nie mial sie czym wykazac ( slabosc fawozywonaj Jagi) , - Burliga - swietny wystep , dlaczego ? bo sie nie zagotowal , gdyby mial zawsze chlodna glowe to bylby duzo lepszy i stabilniejszy grajek - jednak - z psychilom nie da sie wygrac i kiedys bedzie KLOPS , - Klemenz - niestety wciaz mysle ze powinen zostac elektrykiem , bo to mega haotyczny i elektryzujacy obronca , bez techniki - dzis sie udalo , - Hebert - za krotko gral - nie mam zdania - Sadlok -( niestety moje zdanie sie nie zmieni od 2 lat i uwazam ze to beznadziejny lewy obronca - moze trzeba zmienic pozycje ? - ) - Wojtkowski - wg mnie super wystep - tzn nie bylo w nim tego ....owatego zelusia jakiego znamy tylko kolesia ktory sie stara i walczy - Kuba - profesor - tacy ludzie musza grac , niewazne ze nie szarzowal skrzydlaem , dryblingami - to jest czlowiek ktory nawet jak nic nie robi to swoja osoba uskrzydal innych ) - Basha ( niestety nie napisze o nim nic dobrego bo niecierpie takich zawodnikow - nic w ataku - nic w obronie - tylko podania do najblizszego zawodniak ) - Vukan - kurde - tu jest problem - to jest widac koles z technika - fantazja - ale cos ....no niewiem - widac ze koles ma papiery na granie , Zukow - pozytywny dzik - idealny na nasza slaba lige - z serduchem , malo techniki - duzo zaangazowania , tacy ludzie sa bardzo potrzebni - Turgeman ., hmmmm - facet strzelil niezla brame ( przy mega farcie i siatce obroncy , zmarnowal jadna setke wczesniej - ciezko ocenic kogos kto otworzyl wynik ale w sumie nie bylo go widac , - Buksa -( "moj" Olus zagral niezle - strzelil bramke - coz chceic wiecej - 17 lat - ....Klimala 19 lt po 7 bramkach poszedl z 4 mln euro ....co by bylo gdyby magik taktyki stawial na Ola i dawal mu pograc zamiast przegac 11 meczy ? co by bylo gdyby 17 Olek strzeli l tez 7 bramek  ? ./....... zwyciezcow sie nie sadzi , trudno po 1 meczu stwierdzic czy Wisla byla tak mozna czy jaga tak slaba ,, czas pokaze , ....mecz mogl sie roznie potoczyc , gdyby nie siatak obroncy jagi przy strzale ( wg mnie spoznionym) , gdyby Imaz cos strzeli l po drodze ....jestem optymista bo GRALISMY Z JAGA , tylko czy ta dzisiejsza Jaga to nie byla Arak w meczy z parchatymi ? .......wg mnie wynik lepszy niz gra ....ale duzo nadzieji ......to tylko moja osobista ocena ....a teraz zapraszam do hejtu i heheszkowania
|
Basha to jedyny zawodnik w Wiśle(oprócz Kuby, ale to zupełnie inna pozycja i nie ta odpowiedzialność), który potrafi celnie i efektywnie wyprowadzić piłkę do przodu pod naporem dwóch rywali. Gdyby go nie było to gra pozycyjna by leżała, to jest pewne. Poza tym, wczoraj miał bardzo dużo odbiorów, jak zwykle świetnie czytał grę.
Kuba - tu nie chodzi o to, że gość ma charakter i inni nagle przy nim uzyskują +xx% do umiejętności (co za bzdura). Błaszczykowski w grze kombinacyjnej, na jeden kontakt, po prostu przerasta tę ligę o 2 półki. Nie ważne, że nie ma już szybkości.
Buksa poza golem zagrał słabo, same straty, nie potrafił utrzymać prostych piłek. To też trzeba odnotować. Gdyby "magik taktyki" wystawiał Bukse w podstawie w tamtym okresie, kiedy nic nie hulało w zespole, to by spalił młodego, nic więcej.
Klimala nie wyjechał w wieku 19lat, tylko 21,5.