Wyświetl pojedynczy post
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.01.2020, 11:15
maciekkk napisał(a):Wyświetl post
Akurat w przypadku Urygi był dosyć dobrze wprowadzany do składu u nas. Był gnojony, nawet przeze mnie, ale nie zapominajmy, że na początku grał u nas jako def.pomocnik gdzie się po prostu nie nadaje ze swoją zwrotnością. Był u nas w okresie gdzie się wydawało, że zaraz wrócimy do ligowej czołówki, presja była wobec niego bardzo wysoka.

Tutaj zawalili rządzący klubem w tym okresie, nie została z nim przedłużona umowa, myślę, że Wdowczyk nie miał wiele do powiedzenia czy go zostawić czy nie. Ciekawy jestem czy gdyby Uryga dostał od nas ofertę kontraktu na podobnym poziomie co w Płocku to czy by nie został wtedy u nas. Można było to rozegrać inaczej w tamtym okresie, ale to tak jak mówię, nieprzedłużanie z nim umowy to bardziej decyzja rządzących niż sztabu trenerskiego.
akurat mam tą satysfakcję,że nigdy Alana nie "gnoiłem" raczej byłem skłonny do tego, by go bronic mając świadomość,ze do "dorosłej" piłki wszedł praktycznie odrazu na nie swoją pozycję...ale nie o tym. o ile się nie mylę był gdzieś chyba wywiad z Urygą w którym odpierał zarzuty, że gra na "alibi" do najbliższego, co zresztą i na tym forum mu często zarzucano. Otóż w tym wywiadzie wspominał on, że tak mu kazał grac Smuda.nic nie wymyślać tylko po odbiorze, przejęciu piłka do najbliższego doświadczonego zawodnika.Myślę,że właśnie to spowodowało, że Alan nie rozwinął sie u nas tak jak powinien.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując