Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.01.2020, 17:41
Myslę, że to bardzo rozsądne posunięcie z każdej strony. Kasy nie mamy na transfery i kontrakty dobre i długie więc i tak nie wzmocnimy składu rzetelnie, tak żeby piłkarz tu został 2- czy 5 lat (oczywiście to jest minus bo za pół roku znowu bedzie trzeba natrzaskać transferów i poł kadry znaleźć). Piłkarzom też chyba bardziej się opłaca przyjść w tą nasza niepewną finansowo i przeyszłościowo Wisłę na stałe, na pewno łatwiej przyjśc z wypożyczenia. Trio też myślę, że póki i tak klub nie jest ich to nie pompować tu ani swojej, ani inwestorów (potencjalnych) kasy, ani budzetu nie nadymać i nie psuć (transfery, wysokie kontrakty). Bo po co mają się starać to zrobić na przyszłość, wykrwawić się z kasy a później tym predzej ich TS w dupę kopnie...

PS Mi się podoba sposób działania trio. Nie topimy kasy bez sensu, w naszej sytuacji każde nawet kilka tys zlotych jest bardzo ważne. Zmniejszamy sukcesywnie dług, ale też nie znaczy to, że nie możemy z tego szrotu mniejszego lub wiekszego wybrać jakichś piłkarzy i starac się kompletować skład. Prawda jest taka, że jelsi Wisła wyjdzie z tych dlugów, nawet w okresie 10 lat, uniknie spadku i bez jakiejś większej kasy z zewnątrz, bez kasy inwestora ułoży to wszystko do stanu stabilnego z możliwością budowania solidnego klubu (na tyle solidnego na ile się da bez wielkiego inwestora a na tym co się zbierze z praw tv, biletów, pamiątek i mniejszych sponsorów) to będzie ot chyba jakiś ewenement na skalę światową.
Nie wiem czy sa kluby, którym realnie groził upadek, w klubie odbywał się cyrk i złodziejstwo na poziomie administracyjnym i organizacyjnym, klub był bardzo bardzo zalużony i się z tego wybronił.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 20.01.2020 o godz. 17:48.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując