czaro napisał(a):

|
Wszystko pięknie, ale gra się toczy o przetrwanie piłkarskiej Wisły, którą tak kochasz. Tzn. przetrwanie Wisły profesjonalnej. Rozumiem, że z tymi emocjami można też chodzić na okręgówkę i kopanie się po czole do końca świata, ale większość kibiców zamiast marazmu na kartofliskach chciałaby oglądać Wisłę, która rywalizuje z najlepszymi. Zwłaszcza, że to nie utopia. Rywalizacja o najwyższe cele pewnie jeszcze długo nie, ale przetrwanie pośród najlepszych jest możliwe.
|
Gra sie toczy o Wisle SA jak i o TS Wisle. Nic nie poradze ze nie podzielam twojej hierarchi koniecznosci prztrwania. No ja uwazam, ze bez inwestora z prawdziwego zdarzenia to wszystko co piszesz to utopia. Schody sie dopiero zaczna, moze sprzedadza kolejne akcje ale bez inwestycji kiepsko to widze,
Cytat:
Albo Wisła Kraków S.A. będzie należała do TS albo do BJK. Tertium non datur. Jakiś wybór musi zapaść, bo w ekstraklasie kluby działają w formie spółki akcyjnej.
Podpowiem, że TS nie ma środków, kadry i, jak pokazuje historia, ma problem z czystymi intencjami. BJK bije TS w każdej z tych trzech kategorii.
I nie, nie ma winy po dwóch stronach. Jeśli Wisła Kraków S.A. jako klub piłkarski ma być funkcjonalna, to warunki BJK nie są z kosmosu. Nie chcą kupować i prowadzić klubu-inwalidy. Chcą mieć klub, który będą mogli rozwinąć i sprawnie nim zarządzać. TS się na to nie chce zgodzić
|
.
Moze tez nalezec do Mariana Koniuszko, mamy 12 miesiecy, spokojnie.
To ze TS nie ma mozliwosci prowdzenia SA pisalem wczesniej , to zadna tajemnica. Wracasz do problemu czystych intencji, oczywiscie z premedytacja. Wiec jak bys choc troszke interesowal sie na powaznie tym co piszesz, to bys wiedzial ze w Wisle SA dalej pracuja osoby zatrudnione za Sarapaty..
Oczywiscie, ze wina po obu stronach. Jestes zaslepiony tylko pilka i wrecz zadasz tego i owego bo tak ma byc a zapominasz, ze istanieje tez druga strona, ktora ma swoje racje i uwaza, ze inaczej bedzie lepiej. Ludzie w TS mysla o TS a ludzie w SA tylko o SA i w tym jest problem. Bedac perfidnym i wpisujac sie w twoja retoryke zadan, moge powiedziec - wiedzialy galy co braly.
Nie bylo mowy a zadnym herbie, akademi czy prawie do nazwy. Z czysto biznesowego punktu widzenia (tak wiem uwielbiasz ten argument) To TS wraz z zmianami powinno krzyknac 6mln i oczywiscie bys wyzywal od oszustow, lecz mieli by racje.
Cytat:
Nie będę bronił, ale jednak pobronię...
Jakie zmiany w TS? Wpłynęły im na konto jakieś nowe środki, które pozwalają prowadzić klub w ekstraklasie? Wymienili kadry na profesjonalnych menedżerów (nie rekinów biznesu, ale chociaż takich, którzy potrafią pozyskać dofinansowanie dla akademii piłkarskiej tak, jak to robią klubiki z prowincji)? Rozliczyli się z przeszłości i gwarantują transparentność? Ja mam dużo pracy, więc mogło mi coś umknąć. Podaj, proszę, informacje prasowe, które o tym wspominają.
|
Chlopie, to jest Towarzystwo Sportowe. Ty wogole to kminisz ? Przeciez tam nie moze wejsc prywatny kolo i kupic od tak TS i nastepnie wpompowac kase

Utrzymanie obiektow dziennie kosztuje wiecej niz roczny budrzet klubiku z prowincji

Do tego dochodza imprezy, zabezpieczenie, kadra...i tak sa tez mniejsi sponsorzy.
Co oznacza rozliczyc sie z przeszloscia ? Czy pozbyto sie tych osob ? TAk, Kobiety na L4? ..nic nie zrobisz, prawo pracy. Sklep odmieniony , sale pomalowane..Noz ....a chlopie ogarnij temat zamiast .......ic takie bzdury. Szkoda naszego czasu. Transparentnosci chesz? Oczywiscie...tam nawet nie mo co ukrasc, chyba ze zalegle rachunki chcesz spalcic
Cytat:
|
O właśnie - nikt nie neguje tego, że rodzina wiślacka ma być jedna i BJK też chcą współpracować z TS.
|
Jak i TS idzie na wspolprace dla BJK. W koncu sie spikna w jednym punkcie.
Cytat:
Ja np. nie dałem się omamić (kolejno): Citce i Meresińskiemu, Stechertowi i Midze, Vannie Ly i Hartlingowi. Ale dałem się omamić TS, którego broniłem na zasadzie "niewiele mają środków, ale starają się nadrabiać zaangażowaniem i podnosić kompetencje".
Dlatego teraz moje zaufanie jest, delikatnie mówiąc, ograniczone.
I obawiam się, że w przeciwieństwie do Ciebie ja to pisałem szczerze, tj. nie mając pojęcia o patologii, która się tam kryła - chociaż oczywiście nie wiem, co Ci siedzi w głowie. To tylko takie moje przypuszczenie.
Myślę też, że w tych dzisiejszych postach posługujesz się chwytami retorycznymi (szantaże emocjonalne itd.), które dostosowujesz do poziomu osób trzecich. Tzn. normalnie piszesz trochę inaczej, bardziej racjonalnie, ale teraz liczysz, że czytają to różne łebki. Ale znowu, może tak Ci się łza w oku zakręciła na myśl o starych dobrych czasach - nie wnikam.
|
Tak zakrecila mi sie. Przypomnial mi sie wagon kokainy i mokre cipy w skyboxie. Wiec teraz postanowilem splacac ich dlugi przez Socios bo mam moralniaka. Badzmy powazni , tyle prosze.
Cytat:
|
Nie zgadzam się, że reszta to bełkot. Niezależnie jednak od Twojej oceny: bełkot jak u baby pod sklepem albo bełkot jak u karka na siłowni - jaki jest sens się tak przekrzykiwać? Porozmawiaj racjonalnie.
|
Oczywiscie, ze belkot. Jesli mi udowodnisz, ze TS obecnie skubie nawet kieszenie SA to ja chetnie to wycofam. Udowodnij mi, ze w TS to te same stare uklady i na koniec ze to proba utrzymania przez nich wladzy

Jesli mi tego nie potrafisz udowodnic to sorki ale to BELKOT! Manipulacja.
Cytat:
|
Większość osób tu stwierdza: TS nie jest w stanie udźwignąć profesjonalnej Wisły. Finansowo i kadrowo. Nie budzi też naszego zaufania, ale to pomińmy. Uważasz inaczej?
|
]
Oczywiscie ze TS nie , gdyz TS nie jest stworzony do wpelni zawodowego sportu . NIe ma takiej mozliwosci aby prowadzic zawodowo sekcje bez majetnego sponsora. Tak jest na Wawelu, Slasku, Legii czy innych klubach sekcyjnych. Jesli ktos takich rzeczy nie ogarnia nie powinien zabirac sie za dyskusje.
Ja tez moge powiedziec, ze nie ufam temu czy tamtemu ale to pominmy. Po czynach ich poznacie a nie pierdach forumowych i Bialonskiego klamstwach,
Koncze. Bywaj.