Wyświetl pojedynczy post
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2020, 20:03
Kluczem aby ten klub odzyskał równowagę jest jego jedność. To rozwarstwienie na TS i SA szkodziło. Przez ostatnie lata mogliśmy obserwować jak konsekwentnie dokonywały się podziały na trybunach na pikników, januszy, fanatyków, hooliganow czy kibiców z forum, kibiców z innych miast Polski itd. Trzeba to konsekwentnie powtarzać Wisłą jest klubem nas wszystkich, tego który ma szalik SA jak i tego który ma szalik TSu Każdy kibic jest ważny i trzeba unikać tworzenia takiej atmosfery że ktoś poczuwa się bardziej ważny od innych bo ma więcej wyjazdów. Dlatego odstawmy te spory na bok bo one nigdy niczemu nie służyły i niczego dobrego dla klubu z tego nie wniknęło.
Dwa bardzo cieszy mnie deklaracja że Socios nie ma ambicji na zarządzanie. Mieliśmy już organizacje pod nazwą SKWK która dzieliła kibiców, wprowadzała kłótnie i tworzyła spory. Socios musi być organizacją która skupi nas wszystkich. Kibica który interesuje się Wisła raz na tydzień i takeigo który żyje Wisła na co dzień. Takiego któremu bardziej podobają się wyjazdy i oprawy i takiego którego jara to jak Basha zagra super prostopadłą piłkę. Dlatego Socios musi podejmować takie działania które będą scalać wiślacką społeczność a nie dzielić. Na ten moment wydaję się że tak jest. Nie niszczmy tego co zaczęło funkcjonować bardzo dobrze.

Co do Panów Jażdzyński i Królewski to mamy tego farta że są to ludzie na pewno ideowi i co do czystości ich intencji nie mam osobiście żadnych wątpliwości że chcą działać dal tego klubu jak najlepiej. Mam nadzieje że TS tego nie spierd. Tak samo jak man nadzieję że Wisła będzie w przyszłym sezonie w EKSTRAKLASIE występować ostatecznie pod jedną marka herbu TS Wisła
Ostatnio edytowane przez wester : 13.01.2020 o godz. 20:10.
FC CHOLERZYN
Odpowiedz cytując