Wyświetl pojedynczy post
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2020, 22:03
Lvcas napisał(a):Wyświetl post
Tak, ale środki idą przez S.A. Są to pieniądze kibiców, więc macie moralne prawo naciskać zarząd TS składał przed kibicami raport na bieżąco.
Gdybyśmy przekazywali środki bezpośrednio do AP na konkretny cel, to w umowie darowizny zastrzeglibyśmy sobie możliwość kontroli, tak jak to robimy z naszymi darowiznami celowymi. Na chwilę obecną Socios do akademii nie przekazuje jednak żadnych pieniędzy, w zasadzie wszystko z Socios idzie do SA. Dlatego też SA wymaga od AP raportów i chce kontrolować na co środki przez nich przekazywane są przeznaczane.

Piknik1906 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego wciąż powtarzasz te bzdury? Z „niczego”? Struktury Akademii powstały znacznie wcześniej niż Wisłocki został jej szefem. Nowe otwarcie było za Wawry gdy dyrektorem AP był Gryźlak, a nie Wisłocki. Wisłocki był koordynatorem szkolenia. W 2015 okazało się, że AP narobiła długów bo Wawro obraził się na Gaszyńskiego, a Gryźlak dalej utrzymywał struktury.
W tym samym czasie Wisłocki pomógł ekipie wybrać znany nam „zarząd stulecia” i w nagrodę został dyrektorem a Gryźlaka pogoniono. Struktury były już dawno gotowe tylko AP generowała długi.
I generowałaby do dzisiaj gdyby „towarzystwo” rok później nie przejęło SA i samo ze sobą nie podpisało podwyżki kasy za prowadzenie AP z kilkudziesięciu tysięcy rocznie na duże kilkadziesiąt miesięcznie. To był rozbój w biały dzień i gimnazjalista w taki sposób też by AP odbudował.

Tak się zastanawiam czy Ty łyknąłeś tą autopromocję „Rafała odnowiciela” i nieświadomie ludzi wprowadzasz w błąd czy wiesz jak było i z premedytacją nawijasz ludziom makaron na uszy udając „neutralnego”?
Piszę o ostatnich latach pracy w TS nad akademią, a nie jedynie o czasach, w których "szefuje" jej Wisłocki. Jeśli jednak tylko ten okres brać pod uwagę, to zaprzeczysz, że sztab szkoleniowy został znacznie powiększony, że zatrudniono psychologów, fizjoterapeutów, poprawiono warunki treningowe, udało się w końcu zdobyć dofinansowanie do budowy boiska, rozbudowano program klubów partnerskich? To wszystko nie miało miejsca? Mam sporo zarzutów do działań TS, ale nie będę deprecjonował roboty wielu osób przez brak "gwiazdki". Rozumów wszystkich jednak nie pozjadałem i dopuszczam możliwość, że mogę czegoś nie być świadomym. Tym bardziej, że ja z TS jak niektórzy sugerują nie jestem. Bardzo chętnie z Tobą porozmawiam na ten temat, a podejrzewam że i główny zainteresowany nie miałby nic przeciwko rzeczowej dyskusji.

Jeszcze odnośnie umowy - piszesz o niej "rozbój w biały dzień". Dla mnie ta umowa to był akurat dobry pomysł - inwestycja w AP, w szkolenie młodzieży to coś, co dawno powinno zostać zrobione. Całkowicie logiczny wydawał mi się taki ruch. Teraz jednak SA jest zarządzana przez kogo innego i to te osoby powinny zarządzać środkami, które wykładają z kasy SA na AP. Dlatego uważam, że jak najszybciej AP powinna trafić pod rządy spółki, bo to jest po prostu "zdrowe" rozwiązanie.
Odpowiedz cytując